Kezdőlap » Családi élet » Milyen nehézségekkel jár a kamaszkor?

Milyen nehézségekkel jár a kamaszkor?

Az anya szemszögéből:
Sok anya nagyon fél ettől a korszaktól, hiszen minden kisbaba felnő. Ebben a korban már nagyon fel akarnak nőni a gyerekek pasiznak, követelik azt amit még nem kaphatnak meg és ezzel néhány gyerek fenyegetően is fellép. Mindig a legújabb legdivatosabb kell nekik addig nem is hagyják békén őket, míg nem kapják meg.
Ez nem csak annyit tesz, hogy divatos ruhákat akarnak, hanem még azt is megszabják, hogy mikor és hova járjanak bulizni, ebbe a szülőnek ma már szinte semmi bele szólása nincs. Sajnos vannak, olyan szülök is, akik az miatt vesztik el gyermekük bizalmát, hogy túl aggodnak mindenen, ezt nem kedvelik a mai fiatalok és ezt úgy kezelik, hogy még annyit se képesek mondani, hogy megjöttem, vagy elmentem.

De vannak, olyan szülök is, akik semmit nem foglalkoznak a gyermekükkel, ezt nem tudják majd idősebb korukba feldolgozni és ezért ők is ilyenné válhatnak. Van olyan gyermek aki Anya nélkül nő fel mert éppen dolgozik és nem tud oda figyelni soha rá ez teljesen rossz, hiszen akkor AZ a gyerek nincs megnevelve, AZ iskolában nem biztos, hogy tudja mi a helyes és mi nem, az ezért nagyon is fontos ebben a korban oda figyelni gyermekeikre. Van olyan is, hogy már tovább tanul a gyerek és már nem otthon tölti hétköznapjait, azokban az esetekben minden időt ki kell használni, hogy tudjanak beszélni személyesen, mert ha nem, akkor érhetik meglepetések a szülőket. Ezt a legnehezebb időszaknak nevezik sokan, mert itt nem tudjuk teljesen eldönteni, hogy biztonságban van-e gyermekünk vagy sem.
Ügyeljünk mindig a helyeset mutatni neki és sokat beszélni vele!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Válás gyermekszemmel

A válás intézménye kis hazánkban elfogadott, sőt megszokott jelenséggé vált. Évi 45 ezer regisztrált házasságkötésre …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük