Kezdőlap » Családi élet » Milyen nászajándékot adjunk?

Milyen nászajándékot adjunk?

Az esküvő a szerelmespárok életének egyik legfontosabb eseménye. Ilyenkor azt szeretnék, ha minden különleges és tökéletes lenne. Ez persze szinte sosincs így, valami mindig félresikerül. Ha nem szeretnénk, hogy a nászajándékkal csalódást okozzunk, érdemes mielőbb elkezdenünk törni a fejünket, mit is adjunk nekik.

Első körben gondoljuk át, mi jellemzi a házasodni készülőket. Ha például már túl vannak az összeköltözésen, netán régóta együtt élnek, bizonyára nem fognak örülni egy újabb étkészletnek, bármennyire szép is. Ilyen típusú ajándékot inkább olyanoknak válasszunk, akik még nem, vagy nem túl régóta élnek együtt. Ha mégis valamiféle háztartási eszközt szeretnénk ajándékozni, puhatolózzunk kicsit.

Tudjuk meg, hátha valami éppen elromlott náluk, vagy mi az, amit szívesen lecserélnének, és hasonlók. Persze ne legyünk túl direktek, tegyünk úgy, mintha csupán barátságosan érdeklődnénk. Tartózkodjunk a viccesnek szánt, a párra nézve esetleg sértő meglepetésektől. Ezeket a legény- illetve lánybúcsún átadhatjuk, amennyiben a megajándékozni kívántak is nyitottak az ilyesmire.
Mivel egy esküvő az érzelmek kifejezéséről és megerősítéséről szól, nem nyúlhatunk nagyon mellé, ha kissé szentimentálisabb tárggyal kívánjuk meglepni a szerelmeseket.

Szép ajándék lehet egy fotó a párról egyedi keretezéssel, de bármilyen fényképalbum jó választás lehet ilyenkor. Ha tudjuk, hogy az ünnepelteknek van valamilyen jellegzetes hobbijuk, azzal kapcsolatosan is kitalálhatunk valamit.

A lényeg, hogy ne egy „akárkinek adható” dologgal lepjük meg őket, hanem kicsit járjunk utána, puhatolózzunk, érdeklődjünk. Kis odafigyeléssel és kedvességgel valóban hozzátehetünk életük legszebb napjához. Hiszen ez egy olyan alkalom, amelyre mindig emlékezni fognak, ennek pedig jóleső érzés részének lenni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan küzdjük le a féltékenységet?

A féltékenység szinte minden egyes embert életében jelentkezik, van akinél állandóan jelen van és van …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük