Kezdőlap » Divat és szépség » Milyen napszemüveget viseljünk szemünk védelméhez?

Milyen napszemüveget viseljünk szemünk védelméhez?

Van,aki egész évben viseli,sokan csak a nyár beköszöntével kezdik rendszeresen használni.Mégis sokan elfeledkeznek arról, mennyire fontos lenne, hogy napszemüvegünk ne csak az utolsó divatnak feleljen meg, hanem kellő védelmet is nyújtson szemeinknek.
Számos kutatás is alátámasztja,hogy a káros UV sugárzás egyre több betegség kialakulásáért felelős,például szaruhártya- vagy a kötőhártya gyulladást, de akár hályogot is okozhat.Ezek ellen egy kellő védelemmel ellátott napszemüveg viselése megoldás lehetne.
Manapság már a legtöbb szemüveg rendelkezik valamilyen sugárzástól védő felülettel, de ennek ellenére érdemes nagyobb figyelmet fordítani a vásárlásnál. Vizsgáltassuk be,esetleg kérjük szakember segítségét a választásban.

Azok a napszemüvegek, amelyek nincsenek megfelelő védelemmel felszerelve, még többet árthatnak viselésük során, mint hasznunkra lennének, mert a sötét lencsék hatására a pupillánk úgy érzékeli,védve van, ezért még inkább kitágul,így még több káros sugarat szív magába.Olyan ez, mintha szabad szemmel próbálnánk nézni az erős napba.

Akkor választottunk jól, ha inkább a barnás-vöröses színű lencsék mellett döntünk, ugyanis ezek a színárnyalatok semlegesítik a nap káros sugarait.Legjobb ha a magas UV védelem mellett még polarizált réteget is kapnak a lencsék.Jobban képesek megszűrni a napfényt,a csillogó felületekről nem verődik vissza a fény, így kontrasztosabb lesz a látás, élesebben láthatunk velük.Ez igazán hasznos, kiváltképp ha sportolunk vagy gépjárművet vezetünk.A fényre érzékeny szeműeknek kifejezetten ajánlott az ilyen típusú napszemüveg viselés.
Elképzelhető,hogy drágábbak is mint a trendszemüvegek, viszont a látásunk és szemünk épsége érdekében érdemes befektetni rá,mert ha vigyázunk rá, hosszú évekig hű társunkká válhat a mindennapok során.
Ne csak bőrünket óvjuk hát nyáron a napfénytől.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Aminosavak: segíthetnek meggátolni a bőr öregedését?

Az aminosavak fiatalító hatással vannak a bőrünkre. Ha az étrendünk megfelelő mennyiségben tartalmazza őket – …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük