Kezdőlap » Baba-mama » Milyen mozgások végezhetők kismamaként?

Milyen mozgások végezhetők kismamaként?

Míg régen a kismamák számára a pihenés volt előírva, addig ma az orvosok mind egyetértenek abban, hogy a terhesség alatti torna kifejezetten jó hatással van a kismamára és a magzatra egyaránt.

A test áldott állapotban törvényszerűen megváltozik: hirtelen nagymértékben megnő a testsúly, ami az ízületeket nagyon megviseli. Viszont kellő odafigyeléssel, a megfelelő mozgással a bekövetkező fájdalom csökkenthető, vagy teljesen megszűntethető. A legproblémásabb területek ilyenkor a lábak, a hát- és derék izmai. Ezeken a területeken a legfontosabb az izmok növelése, hiszen hirtelen nagy mennyiségű súly nehezedik rájuk.

Miután az orvosok ma már a mozgás mellett érvelnek (kivéve persze néhány rendhagyó terhességet, vagy közben felmerülő problémát), ezért a kismamák számára számos mozgás elérhető.

Nagyon népszerű, és egészséges a víz alatti torna, mivel ilyenkor a víz megtámogatja a testsúlyt, vagyis nagyobb erőlködés nélkül hasonló eredményeket érhetünk el, mint a szárazföldi mozgással. A séta, biciklizés, és a futás is jó hatással van a testre, de a pilates vagy a hastánc rajongói számára is indítanak ma már kismama csoportokat.

Aki otthon szeretne tornázni, annak számos videó áll rendelkezésére az interneten, amelyeken szakemberek mutatják meg a gyakorlatok helyes elvégzését. A közösségben történő mozgás viszont nem csak a testre, hanem a lélekre is jó hatást gyakorol. Számos új embert ismerhetünk meg, akikkel tapasztalatokat cserélhetünk, a várandósság problémáiról és örömeiről társaloghatunk.

De mielőtt bármilyen mozgás gyakorlásába belevágnánk, mindenképpen konzultáljunk orvosunkkal.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan neveljük szobatisztaságra a gyermeket?

Amikor elérkezik az idő, hogy levegyük a pelenkát és előkerüljön a bili, akkor ne várjuk …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük