Kezdőlap » Kert » Milyen módszerrel kezdjünk a kertépítéshez

Milyen módszerrel kezdjünk a kertépítéshez

Ha házat építünk vagy építtetünk, ügyelnünk arra, hogy a kert harmonizáljon a házzal és a környezettel. A kert általában előkertre és hátsó kertre osztható. Amíg az előkert az utca felől nyújt szép látványt, addig a hátsó kertet a házból szemléljük, és úgy kell kialakítani, hogy egész évben szép legyen. Az előkert kiemeli a ház karakterét. Illeszkednie kell a ház stílusához, hiszen pl. egy bungalóhoz nem illik japánkert. Elképzeléseink megvalósítása függ a terület méretétől és fekvésétől.

Ezenkívül szeretnénk gyermekeinket a konyhából és a teraszról mindig szemmel tartani, vagy a közeli templomtoronyra szeretnénk rálátni egész évben. Lehet, hogy kertünk a környező kertek jellegzetességei szerint szeretnénk kialakítani. Adott tehát a kert, és végiggondoltuk a tervezésnél és a kivitelezésnél figyelembe veendő szempontokat. Első lépésben pontosan fel kell mérni a területet. Természetesen a tervezett és a már meglévő építményekkel kezdjük (ház, garázs, kerti házak stb.).

Elegendő, ha az összes külső területet pontosan megmérjük. Ezenkívül az ablakok méretét és a szabadba nyíló ajtókat kell figyelembe venni. A kilátást akadályozó magasra növő fák, vagy a nem megfelelő helyen húzódó falak később bosszúságot okozhatnak. Meglévő kertnél érdemes a falak, lépcsők, kerítések, valamint a bokrok, fák, pontos helyét is meghatározni. Így egyszerűbb elképzelni, hogyan változna a kert jellege, ha egy falat áthelyeznénk, egy ágyást megszüntetnénk, vagy egy fát kivágnánk. Apró részletek megváltoztatásával is nagy hatást érhetünk el.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ültessünk kivifát

A kivi hazánkban is termő gyümölcs, amelyet akár saját kis kertünkben is megtermelhetünk. Ha szeretnék …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük