Kezdőlap » Egészséges életmód » Milyen módszerrel fogyjunk le?

Milyen módszerrel fogyjunk le?

Ez a téma rengeteg embert érint, férfit és nőt egyaránt, legalábbis a gondolat szintjén foglalkozunk a fogyással, de a gyakorlati alkalmazáshoz már nem nagyon érünk el.
Kifogás az természetesen mindig van. Vagy idő nincs, vagy pénz, vagy a családi háttér, egyéb problémák nem teszik lehetővé.
Ez nem így van! Fogyni mindig lehet. Nem is kell hozzá különleges dolog. Elég egy kis akaraterő és önismeret. Nem kell hozzá anyagi befektetés sem. Az akaraterő pedig mindig kéznél van. Az önismeret pedig azért kell, hogy kiküszöböljük a célunk megvalósításában bennünk rejlő akadályokat.
A hízás (ha nem betegség miatt van) azt jelenti, hogy a testmozgáshoz, így a kalória-szükséglethez képest több kalória bevitel van, mint amennyi szükséges.
És itt a megoldás! Csökkentsük a bevitt kalória mennyiségét. Ez már nem pénztárca függvénye. Egészen egyszerűen kevesebbet kell enni, és inkább többször, mint eddig. Ha a rendszeres többszöri kis mennyiségű étkezés adott, a szervezetünk megszokja ezt a rendszert, s nem képez nagy mennyiségű zsírtartalékot sem, tehát megindul a fogyás. A kis ételadagok miatt a gyomrunk összeszűkül, s utána már nem is tudunk nagy lakomákat csapni.
A csökkentett ételmennyiség bevitelének „mellékhatásaként” jelentkezik az agyunkban a farkaséhség érzete. Ilyenkor az akaraterőnket hívjuk segítségül. Ilyenkor kell megállni a további evést.
Bármilyen hihetetlen, de a szervezetünk 3-4 nap alatt megszokja ezt az új állapotot, s utána már nem fog jelentkezni az éhségérzet.
Ez a 3-4 nap keménynek tűnhet. Ha nagyon éhesnek érezzük magunkat, akkor sima vizet vagy egy kis almaecetes vizet igyunk, s legfeljebb egy falat (!) ennivalót kapjunk be, s azt lassan rágjuk meg. Bár ha van bennünk elég akaraterő, ezt a lépést már eleve kihagyjuk.
Az ünnepi időszak nem ok arra, hogy a fogyókúránkat félretoljuk, felfüggesszük. Ha minden ételből csak pár falatot eszünk, sokkal jobban érezzük magunkat, s még az ízeket is! Az ilyen típusú fogyás pedig tartós.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Almaecet készítés fortélyai

Az alma minden formában finom és egészséges, az alma lé, az almabor, az almaecet, mindegy …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük