Kezdőlap » Divat és szépség » Milyen módszerekkel kezeljük a zsírosodó hajat?

Milyen módszerekkel kezeljük a zsírosodó hajat?

A nők nagy része elégedetlen a hajával. Néhányan túl rövidnek tartják, egyesek korpásnak, töredezettnek, míg mások szerint túl hamar zsírosodik a hajuk. A zsíros haj ellen rengeteg praktikát hallottunk már, illetve rengeteget találhatunk fent az interneten, azonban sokan nem merik kipróbálni, vagy nem is hisznek benne. A következőekben felsorolt tippek közül azonban érdemes kipróbálni legalább az egyiket.

1. Biztos sok helyen hallottátok már, de valóban igaz, hogy a ricinusolaj elősegíti a hajnövekedést. Ezen tulajdonsága mellett azonban a haj faggyútermelését is elodázhatja egy-két nappal.
2. Ha eléggé zsíros már a hajunk, de nem szeretnénk megmosni, ekkor vegyük elő a száraz hajsampont. Ez egy por állagú készítmény, amellyel a fejbőrt kell behinteni. A szer állagából adódóan felszívja a fejről a zsírt, így tisztábbnak érezzük! Természetesen ezt inkább világosabb hajúaknak ajánljuk, fekete hajon könnyen meglátszódhat a fehér por.
3. Ha nincs kéznél, vagy nem kapható száraz hajsampon, helyette nyugodtan használhatunk valamilyen hintőport! Hatása ugyanaz, alkalmazása szintén.
4. Kevésbé látszódik meg a hajon, illetve kevésbé érezni a hajzsírosságot, ha nem leengedve hordjuk hajunkat ebben az időszakban, hanem hátul szorosan összefogjuk, befonjuk, vagy kontyot készítünk belőle. Célszerű az elkészült „művet” még lakkal is lefújni.
5. Az előbb felsoroltak arra is jók lehetnek, hogy ne moss túl gyakran hajat! Ugyanis a napi hajmosás még jobban elősegíti a faggyútermelődést a fejbőrön. Egy héten egyszer vagy kétszer bőven elég megmosni!
6. Ne használj túl gyakran hajzselét, hajlakkot! Ha frissen mosott a hajad, kerüld ezeket a kozmetikai szereket, hiszen ezek is elősegítik a mielőbbi hajzsírosodást.

Ezek apró trükkök a zsírosodás ellen, azonban beválhatnak, érdemes kipróbálni!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mit jelent a gyűrű egy férfi ujján?

A gyűrű mint köztudott nem csak a nők ujjára való, nagyon sok férfi is hordja …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük