Kezdőlap » Otthon végezhető munka » Milyen módszerekkel bővíthetjük nyelvtudásunkat?

Milyen módszerekkel bővíthetjük nyelvtudásunkat?

A mai világban a nyelvtudás igen fontos. Nem csak a munkahelyünkhöz lehet szükséges, hanem egy-egy külföldi nyaralásunk alkalmával is jó, ha valamennyire meg tudunk szólalni az adott ország anyanyelvén. A legelterjedtebb idegennyelvek közé tartozik az angol, a német és a spanyol, viszont ezeken kívül is számos nyelv népszerű még a nyelvet tanulók körében.
A nyelvtanulás azonban igen nehezen indul be, főleg az idősebb korosztályban. Gyakran hallani tőlük, hogy „Nekem már nem fog az agyam!”, „Nekem már nem sikerülhet!”, stb. Pedig ez csak kifogás! Bárki, ha igazán leülne tanulni, hamar elsajátíthatná az alapokat. Mindez csak akarat és szorgalmasság kérdése!
Hogyan bővítheted szókincsedet, fejlesztheted nyelvtudásodat otthon?

1. Nézz filmeket! Természetesen ne magyarul, hanem az adott idegennyelven! Segítségképp tegyél alá magyar feliratot. Ha már profibb vagy, de még nem elég a tudásod, tedd be feliratként is az adott nyelvet.
2. Olvass! Ha angolt tanulsz, akkor angolul, ha németet, akkor pedig németül! A lényeg, hogy legyen nálad egy szótár – vagy egy jó internet – ahol megkeresheted az ismeretlen szavakat. Fontos, hogy ezeket írd is ki magadnak egy szótárba, később pedig tanuld is meg őket!
3. Ragassz! Érdemes játszani kicsit a szavakkal. Minden tárgyra, amire csak szeretnél, ragassz egy cetlit és írd rá a megfelelő idegennyelvi változatát. Hamar az eszedbe fog vésődni, ha nap mint nap elolvasod őket!
4. Tanulj könyvből! Rengeteg könyv létezik már, amelyek segítségével hamar megtanulhatjuk az áhított nyelvet. Még csak megvenni sem kell! Sokuk megtalálható teljes egészében az interneten, vagy a könyvtárban!
5. Írj levelet! Vannak olyan oldalak, ahol külföldi személyekkel lehet e-mailezgetni. Használd ki! Ezekből még akár komoly barátságok is születhetnek!

Ezek persze csupán csak kezdő szintű nyelvtudást adnak, azonban aki szorgalmas, akár középfokú szintre is fejlesztheti ismereteit. Mindehhez persze szükséges, hogy az adott nyelv nyelvtanát is folyamatosan tanulja és gyakorolja a szavak ismételgetése mellett!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Átverések az otthoni munkával

Már szó volt az otthon végezhető munkáról, ami valós munka. Igazi cégek dolgozói, otthonról végzik …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük