Kezdőlap » Karácsony » Milyen a megfelelő karácsonyfa?

Milyen a megfelelő karácsonyfa?

Melyik is a legtökéletesebb választás?Az első kérdés mindig az, hogy mekkora is legyen az a karácsonyfa, ami ideális? A kérdés nehéz, hiszen ha egyedül töltjük és nincs családunk, akkor elég egy kisebb is. ha nagyobb családban élünk több gyermek van, akkor már nagy karácsonyfát kell vennünk, hogy mindenki ajándéka a másiknak oda férjen alá.

Ha ketten vannak, akkor a közepes karácsonyfa is ideális, hiszen akkor már nincs akkora mennyiségben jelen az ajándékozás, mint a családoknál.
A második kérdés mindig az, hogy élő, vagy mű fenyőt vegyünk? A műfenyőnek sok az előnye, például az is, hogy nem hullajtja a levelét, nem szúr. Az élő fenyőknek is van jó pár előnye, például az, hogy nagyon kellemes illatot ad igazi karácsony hangulatban tölthetjük mellette a karácsonyt.

Ha az élőfenyőt választjuk, akkor még van pár dolog melyik fajta is éri meg igazán árban és tartósságában is. Az ezüstfenyő, jegenyefenyő, fekete fenyő, ez a háromfajta a legelterjedtebb mind közül. Többnyire eléggé olcsók.
Ha pedig a műfenyőt választjuk, akkor nem sok választási lehetőség van. Nagy általánosságban az eredeti színűkben vásárolják, de már van előre csillogós, amit már nem kell olyan sok dísz pluszba.
Ha már sikerült kiválasztani ezeket a dolgokat, akkor már nincs sok hátra. A díszek kiválasztása lehet egyszerű és egyszínű mely hangulatossá és harmonikussá válhat, és van, olyan ahová inkább a színes fák illenek, mint például a családokba. Sokaknál nagy kérdés még az is, hogy tegyenek-e rá égősor t és biztonságos-e? Erre még nem tud senki pontos választ adni, hiszen minden teljesen más fajta és más az izlés.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk karácsonyi párnát?

Nehéz kényelmes párnát találni üzletekben. Többnyire jól néznek ki, ezzel nincs is baj, viszont fél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük