Kezdőlap » Betegségek » Milyen megbetegedésekhez vezethet a savtúltengés? Allergia

Milyen megbetegedésekhez vezethet a savtúltengés? Allergia

A modern ember felfokozott életmódjának köszönhetően az immunrendszer erőteljes reakciókkal védekezik az allergia újabb és újabb variánsaival szemben.
Nem is gondolunk bele, hogy allergikus tünetek kialakulásának szempontjából az egyik fő oka lehet a szervezet elsavasodása is.

Az allergiás reakciók esetében kiválasztódik egy hisztamin nevű hormon, ami elengedhetetlen a szervezet sav-bázis egyensúly fenntartásához. Ha allergiától szenvedünk, alaposan nézzünk utána, hogy a testünkben megfelelő arányban van-e a lúgos és savas bázis. Mielőtt bármilyen gyógyszeres kezeléshez fognánk, ezt tisztázzuk magunkban, hogy segítséget adjunk testünknek a gyógyuláshoz, és valószínűbb, hogy jobb eredményeket érünk el egészségünk megőrzéséhez.

A hisztamin szerepe a szervezetben a konyhasó felbontása, a gyomor szódabikarbónát termel. A hormon hatására kitágulnak az erek, ezáltal a kötőszövetekben folyadék raktározódik el, de befolyásolja a belek és a légcső izomzatát is, gyakran légszomj és görcsök alakulnak ki, emellett hasmenéses tüneteket is okoz. Ha a hisztamin nagyobb adagokban szabadul fel, az anafilaktikus sokkhoz vezethet.

Az egyszerű szénanátha tünetei is figyelmeztető jelek, hogy a szervezetben zavar támadt, a sav-bázis egyensúly harmonizálásával segíthetünk a gyógyuló szervezetnek, és immunrendszerünk erősebbé válik
A szénanátha tünetei az erős orrfolyás és viszkető szemek nagyon zavaróak. Meleg vagy forró vízben feloldva igyunk meg naponta 5 gramm szódabikarbónát, amit hosszabb távon, kúraszerűen alkalmazzunk. Ha csak pár napig tesszük, a tünetek eleinte csökkennek, viszont abbahagyásával ismételt erővel újra jelentkeznek.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Köhögés amit nem kell elviselnünk

A köhögés lényege görcsszerű , lökésszerű kilélegzésben áll, amelyet mély belélegzés előzött meg. Ennek okai …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük