Kezdőlap » Autó » Milyen lesz Stefan Klein repülőautója?

Milyen lesz Stefan Klein repülőautója?

A szlovák autóipari tervező Stefan Klein, már több mint 3 éve dolgozik egy álma megvalósításán, méghozzá a repülőautó tervén. Ez a hibrid jármű az ötvözete egy repülőnek, és egy utcai gépjárműnek. A mérnök korábban már dolgozott az Audinál, a BMW-nél, és a Volkswagennél, így az autórepülő ezeknek a német autóknak a hasonlóságait mind magában hordozza.
Ez a jármű hivatalosan az aeromobil nevet kapta, és mindössze 500 kilogrammot nyom, mivel az autórepülő váza különleges acélból, és szénszálas anyagokból készült. Az aeromobil már meg is tette az első hivatalos tesztkörét, ahol sikeresen a levegőbe emelkedett, és az autópályán is beváltotta az előre meghatározott teszteredményeket. Az aeromobil motorja egy Rotax 912-es, amely az utakon maximálisan 160 kilométer/órával képes haladni, azonban a levegőben már 900 kilométer / órás sebességet is elért a reptéri tesztek során.
Az autó fogyasztását tekintve közúton mindössze 7,5 liter benzint fogyaszt 100 kilométeren, azonban a levegőben 100 kilométeren már 15 litert használ el. Az előrelátható mérések alapján az aeromobil képes lesz 700 kilométert is megtenni átlagos sebességgel repülve. Első ránézésre a jármű egy igen groteszk látványt nyújt, mivel egy autó elejét kapta, azonban a hátsó része szó szerint majdhogynem egy repülő. Az aeromobil belső kialakításáról nem sokat tudni, de az biztos, hogy aki egy ilyet fog vezetni, annak bizony nem a kényelem lesz az első, amit ebben a járműben élvezni fog.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Elektromos autó

Napokban beszéltem egy elektromos meghajtású autó –Tesla- tulajdonossal. Többen körbevettük, szemléltük, mintha csodát látnánk. Tulajdonosa …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük