Kezdőlap » Betegségek » Milyen lesz az ultrahangos inzulinadás?

Milyen lesz az ultrahangos inzulinadás?

Az egyes típusú cukorbetegek manapság is tűvel adják az inzulint. Ezen dolgoznak a tudósok, hogy könnyebb legyen a beadás. Kifejlesztettek egy ultrahangos inzulinadást, jelenleg kísérleti fázisban van, de remélem hamarosan elérhető lesz. Egy nanogélbe zárják az inzulint, ugyanúgy injekcióval kell a bőr alá juttatni, de az adagolása ultrahanggal történik.

Ennek a módszernek hatalmas előnye, hogy az injekciók számát jelentősen le lehet csökkenti, hiszen az átlag cukorbeteg napi 4x szúrja magát, ha nem többször. Ez nem is bőrfelület igénybevételt igényel. Ezt a technikát a Észak-Karolinai Állami Egyetem és az Észak-Karoliniai Egyetemen fejlesztették ki. A lényeg, hogy az inzulint befecskendezik, de nanotechnikával, majd a bőr alatt várakozik az ultrahangos jelre, hogy kibocsássa magából az inzulint és bejusson a véráramba. Ezt egy külső készülékkel lehet szabályozni, így a kellő mennyiségű inzulin kiszabadul, majd amikor már nem kap ultrahangos jelet, akkor újra visszazárja a nanoba az inzulint, és továbbra is vár ott. Ha elfogy, akkor újabb szúrás kell, ezután a nano egyszerűen felszívódik a szervezetben mellékhatás nélkül. Más injekciós gyógyszernél is alkalmazható ez a gyógyszer, például véralvadásgátló adásánál, ami sok embernek bosszúságot okoz műtéte után.
Igazából felvetendő, hogy a szúrás nem a világ legjobb dolga, de a cukorbeteg életében ez a legkisebb kellemetlenség. Inkább más módszereken kéne dolgozni, például a mesterséges hasnyálmirigy fejlesztésén. Az minden cukorbetegnek hasznos lenne.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mi is az a klón és klónozás az élőlényeknél

Ha tápközegben egyetlen sejt sorozatosan osztódik és leánysejteket képez, akkor azonos sejtek képződnek,például ha ugyan …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük