Kezdőlap » Házépítés » Milyen lépések vannak a családi ház elkészülését követően?

Milyen lépések vannak a családi ház elkészülését követően?

Amint készen vagyunk a családi ház megépítésével, és minden szükséges munkálatot megcsináltunk, utána következhet a maradék néhány belső munkálat. Ezt már csak akkor kezdjük el, amikor tényleg készen vagyunk a családi ház építésének minden mozzanatával, tehát a családi házunk kívülről látszatra már teljesen készen van, be van vakolva, színezve, és természetesen a nyílászárók is be vannak építve. Hogyha már minden ilyennel készen vagyunk, akkor elkezdhetjük a maradék néhány apró dolgot, amik a családi házunk elkészítésének valóban utolsó lépései, és amelyek hozzásegítenek ahhoz, hogy be is tudjunk költözni a családi házunkba. Ezek a munkálatok a következők.

Mindenképp építenünk kell egy emésztőt. Ez nem is kérdés, hiszen a családi házaknál mindenkinek van egy ilyenje, amit főleg saját építkezésnél magának kell megépítenie. Ezen kívül azonban szükségünk lesz járdákra is, valamint például teraszra, vagy egyéb udvari létesítményekre. A járda elkészítése már nem olyan nehéz, mint például a betonlépcső elkészítése a ház belsejében, de azért ezt is körültekintően kell elvégeznünk. Mindenképp tervezzük meg, hogy hova szeretnénk járdát építeni, a ház mellé, esetleg teljes mértékben a ház köré, vagy csak egy kisebb részre. Nyilvánvalóan nem lesz szükségünk körben ívelő járdára, hogyha a házunknak van első-, és hátsó bejárata, illetve ajtaja is, hiszen ebben az esetben könnyen megoldhatjuk a hátsó udvarra jutást a házon keresztül is. Szintén szükségünk lesz kerítésre is, ezért erről sem szabad megfeledkeznünk. Kerítést többféle alapanyagból tudunk készíteni, és nagy valószínűséggel készen is tudunk venni hozzá elemeket, vagy akár kész kerítést is be tudunk szerezni. Az, hogy milyen kerítésünk lesz, teljes mértékben rajtunk múlik, azonban mindenképp érdemes összeegyeztetni a ház többi részével, illetve a felhasznált anyagokkal is. Hogyha például van a házunkon fa borítás, akkor válasszunk fa kerítést, ellenkező esetben pedig legalább a színét egyeztessük hogy harmonizáljon a házzal. Természetesen a kerítés kiválasztásánál vegyünk olyan szempontokat is figyelembe, mint például a háziállatok tartása, hogyha például kutyát tartunk, akkor válasszunk magasabb kerítést, amely megóvja a kutyát és a járókelőket is, és elkülöníti őket egymástól.

A házon belül is van még néhány mozzanat, amit nem hagyhatunk figyelmen kívül. Mindenképp az első ilyen, hogy tegyünk le valamilyen burkolatot. Például, a padló burkolásának lehetőségeit figyelembe véve választhatunk laminált padlólapot, illetve burkolót, de választhatunk például kerámia lapokat is, vagy ismertebb nevén járólapot. És persze amennyiben a hálószobákról van szó, megemlíthetjük a padlószőnyeget is, mint burkoló anyagot, amiből választhatunk faltól- falig érőt, és olyat is, amely csak dekorációs célt szolgál. Szintén burkolni kell a lépcsőt, mindenképp olyan anyaggal, amely nem csúszik, és a falakat pedig le kell glettelni, és lefesteni is. Ezen kívül pedig ne feledkezzünk meg a korlátok elkészítéséről sem, hogyha szükség van ilyenre.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Polisztirol tetőelem a családi házaknál

Az úgynevezett ProKoncept, vagy más néven polisztirol tetőelem alkalmazása azt teszi lehetővé, hogy miután elkészítettük …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük