Kezdőlap » Elektronika » Milyen lehetőséget rejt az átlátszó fal?

Milyen lehetőséget rejt az átlátszó fal?

Egy fal valaha még csak rajzolható volt, majd festhető, később pedig tapétázható, matricázható, de most már akár vibrálhat és beszélhet is. Koreai tudósok kifejlesztettek, hogy olyan átlátszó falat, vagyis egy átlátszó kijelzőt, mely két oldalról érinthető, érintésre, színessé válik, rezeghet, és akár „beszélni” is képes a felhasználóhoz. Eme nélkülözhetetlen találmány főként a kirakatot nézegető vásárlóknak lehet hasznon, ugyanis, itt megmutathatja, érdeklődhet a kiválasztott megvásárolandó áru után az eladótól.

Ezáltal a kirakatüveg még inkább hívogatóbb és csalogatóbb lehet a vásárlók számára. Kifejlesztésének célja elsődlegesen, hogy a kommunikációt megkönnyítsék az emberek között, így mindkét oldala az üvegfelületnek nyomás érzékeny, illetve átlátszó. Prezentációknál, filmvetítéseknél jelentős szerepe lehet. Fontos szerepet tölthet be múzeumokban, iskolákban. Meg kell jegyezni, hogy nélkülözhetetlen tulajdonsága, hogy egyszerre két ember tud kommunikálni, „érintkezni” minden fizikai érintés nélkül. Előnyös lehet, olyan helyeken, ahol fizikailag izolálva vannak az emberek, például mert steril szobában van elhelyezve a páciens vagy, mert börtönben van, esetleg a biztonsági előírások nem engedélyezik a találkozását két embernek, ott ez a kijelző-fal segítséget nyújthat.

Egyelőre még tesztelés és folyamatos fejlesztés alatt áll a rendszer. További terveik a felület növelése, a golyóállóság elérése, hogy teljes biztonsággal használható legyen. Hogy mikortól lehet a plázákban kirakat érintéssel vásárolni, még években mérhető. De egyre közelebb állunk hozzá.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Itt az új 4K felbontású televízió

A Sony nemrég egy igazi csemegével állt elő. Az X85 TV egy igazi élményt nyújt …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük