Kezdőlap » Látnivalók » Milyen látnivalót takar a Niagara vízesés?

Milyen látnivalót takar a Niagara vízesés?

A Niagara vízesés az Egyesült Államok északi államhatárán fekszik, a Nagy Tavak vidékén, New Yorktól észak-keletre.
A Niagara nem a legnagyobb, de valószínűleg a legismertebb vízesés a világon. Az Egyesült Államok és Kanada között dübörgő természeti csodát emberi kéz szelídítette meg. Az Ontario és Erie –tó között kialakult zuhatag észak-Amerika legcsodáltabb látványossága, melynek környékét 1885-ben nemzeti parkká és természetvédelmi területté nyilvánították.
A vízesés számos nézőpontból megfigyelhető: a fotósok fél napot csak azzal töltenek, hogy megtalálják az ideális kilátópontot, hogy aztán száz méterrel később ráleljenek egy még szebbre.
Választhatunk a gyalogos, hajós és helikopteres túrák között, de bármelyik mellett döntünk is, felejthetetlen látványban lesz részünk.
Kezdjük a túrát a Goat- Island-en, a „kecske-szigeten”, melyet a kilátótól kisvasúttal közelíthetünk meg. Ez a sziget választja két ágra a folyó vizét. Az 56,5 méter magas American Falls-ra és a mindössze 2 méterrel alacsonyabb Canadian Falls-ra. Utóbbihoz kapcsolódik a „menyasszonyi fátyolnak” nevezett kisebb vízesés. Itt választhatunk, hogy lifttel ereszkedünk alá addig a pontig, ahol a fehéren habzó víz dübörögve beleömlik a folyóba, vagy inkább felemelkedünk, hogy a helikopter kabinjából vegyük szemügyre a víz játékát. A vízpermeten megtörő napsugarak állandóan megújuló szivárványívet vetítenek az égboltra, megtörve a fehér és a kék árnyalatainak egyhangúságát.
Érthető, hogy az Amerikát és Kanadát összekötő hidat szivárványhídnak nevezték el.
A gyalogtúra résztvevői védőruhát kapnak, de teljes vízhatlanságot ez sem biztosít, a drótkötél pályán azonban a vízesés fölé emelkedhetünk A tutajtúrák kalandosak és nedvesek, de választhatjuk a sétahajókat is. Nagy erejű motorjaik a hatalmas áradattal dacolva egészen a „lópatkó- vízesés közepébe viszik utasaikat. Innen szinte belülről látszik a Niagara.
A környék kilátópontokban, teraszokban és tornyokban bővelkedik: sokak szerint a Kanadai oldalról szebb a látvány. A zuhatag után a Niagara egy 11 km hosszú és közel 100 méter mély hasadékon fut tovább.
A turistát joggal ragadja meg a természet csodás ereje: a folyó zöldes vize elemi erővel zuhan alá. A mélyben elporladva valóságos függönyt von a kialakult tó köré. A lópatkó-vízesés éjszaka talán még gyönyörűbb, színes kivilágításban tündököl.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Melyik Prága legmagasabb temploma?

A Szent Vitus-székesegyház monumentális épülete meghatározza Prága látképét. Ha ide a látogatunk, a cseh uralkodók …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük