Kezdőlap » Látnivalók » Milyen látnivalók vannak Székesfehérváron?

Milyen látnivalók vannak Székesfehérváron?

Székesfehérvár Magyarország legnagyobb tíz városa között szerepel, az egyik legnagyobb múlttal rendelkező magyar város.

Székesfehérvár egyetem város is, mivel itt található a Kodolányi János Főiskola, a Nyugat-magyarországi Egyetem, Geoinformatika Kar és a Pannon Egyetem (kihelyezett képzési helye). Így hát a város iskolaidőszakban tömve van diákokkal. A középfokú intézményekből is bővelkedik a város, mondhatni van miből választani a diákoknak, de az alapfokú képzési intézménye száma is majd ilyen magas.

Mit érdemes megnézni a városban?

Kihagyhatatlan a Püspöki palota a látnivalók közül. Ezt mindenképp nézd meg, ha a városban jársz. Több templom is található itt, mint például a Ciszterci templom és rendház, a Ferences templom és rendház, a Szemináriumi templom, az Ortodox szerb templom.

Ha a kápolnák szerelmesei vagyunk, akkor itt azt is találunk, mint például a Szent-Donát kápolnát, a Szent Anna kápolnát.

Milyen rendezvények vannak a városban?

Itt kerül megrendezésre a Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál, az Öreghegyi Mulatságok, a Fehérvári Zenei Napok, a Királyi Borlakoma, a Fehérvári Advent, a Fehérvári Vigasságok, a Kortárs Művészeti Fesztivál és még sok más rendezvény. A rendezvényeken mi is részt vehetünk, ha van hozzá kedvünk, biztosan gazdag élményekkel térnénk haza a kikapcsolódásból.

Még néhány műemléket említenénk meg, amit érdemes megnézni, ilyen például a Mátyás király emlékmű, az Aranybulla-emlékmű, a II. világháborús emlékmű,a Tízes huszárok emlékműve.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Látnivalók Nafplionban

Látnivaló van bőven Nafplionban is, napokon keresztül elnézelődhetünk a városban és még ki sem kell …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük