Kezdőlap » Lakberendezés » Milyen látnivalók vannak Szegeden?

Milyen látnivalók vannak Szegeden?

Szeged Magyarország harmadik legnagyobb városa, a Dél-Alföldön, Csongrád megyében található.

Mit érdemes megnézni a városban?

Kezdjük először is a kulturális turizmussal. Milyen templomok vannak itt? A Kálvin téri református templom, a Fogadalmi templom és a Dömötör-torony, Ferences templom, a Minorita templom, Szerb ortodox templom. Szeged igen csak bővelkedik templomokban, de Zsinagógát is találunk a városban. Ezek közül a templomok közül bármelyiket is válasszuk nem fogunk csalódni mind egytől egyig szemet gyönyörködtető.

Ha már a kultúránál járunk, akkor meg kell említeni a Szegedi Nemzeti Színházat, a Móra Ferenc Múzeumot, az Aradi vértanúk terét, a Püspöki palotát, az Egyetemi Füvészkertet, a Szegedi Csillagvizsgálót, a Pick Szalámi és Szegedi Paprika Múzeumot. Igen csak sok látnivaló van itt a kultúra kedvelői számára, bőven szemezgethetnek az attrakciók közül.

De ha nem vágyunk múzeumra, színházra, sem templomra, hanem inkább csak egy sétálós, kikapcsolódós, szabadban lévő napra vágyunk, akkor a Szegedi Vadasparkban a helyünk. Magyarország legfiatalabb állatkertje. Közel van a városhoz. Az állatkertre érdemes egy egész napot szánni, hogy elég időnk legyen minden állatot megnézni, néhány állat showt megnézni és élvezni a friss levegőt.

Ha inkább vásárolgatnánk a városban arra is van lehetőség, hiszen Szegeden több nagyobb bevásárló központot találunk, rengeteg üzletet, ahol elüthetjük az időt és elkölthetjük a pénzünket. Az üzletek között és a bevásárló központokban, ha megéhezünk több remek éttermet és bárt is találunk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Dekorálj aluminium fóliával

Mindannyian találkoztunk már azzal a problémával, hogy szerettük volna feldobni a lakás egyes részein üresen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük