Kezdőlap » Látnivalók » Milyen látnivalók vannak Nyíregyházán?

Milyen látnivalók vannak Nyíregyházán?

Nyíregyháza Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében található. Nyíregyháza második legjelentősebb településének számít az Észak-Alföldön.

Mit érdemes megnézni Nyíregyházán?

Legelőször is az Állatkertet kell megemlíteni, hiszen mindenkinek eszébe jut, ha meghallja, hogy Nyíregyházáról van szó. Mivel az ország egyik legnagyobb állatkertjéről beszélünk. A nyíregyháza állatpark Európa szerte elismert, több mint 300 faj található meg itt. Itt mind a kicsik mind a nagyok nagyon jól fogják érezni magukat. Az állatkertre érdemes egy egész napot rászánni, ha körbe szeretnénk járni az egészet, mindenhová be szeretnénk menni, illetve ha néhány állat bemutató, szórakoztató műsort meg szeretnénk nézni. Tökéletes kikapcsolódási lehetőség egy család számára.

Akik inkább a fürdőzés kedvelői ők is megtalálják a számukra megfelelő helyet, ami nem más, mint a Sóstógyógyfürdő. Itt található strand, gyógyító hatású termálvíz, szabadfürdő. De nem csak ez az egy fürdő található a városban, hanem választhatunk a Sóstói Parkfürdő, a Júlia Fürdő, Aquarius Élményfürdő és a Tófürdő közül is.

Ha egy kicsit művelődni is szeretnénk a sok pihenés után, akkor feltétlenül el kell látogatnunk a Sóstói Múzeumfaluba, ami a megye tájegységeinek népi építészetét mutatja be a látogatóknak, az ország egyik legnagyobb Skanzenje.

Nyíregyházán több tavat is találunk, a legtöbb helyen horgászati lehetőség is van. Ilyen tavak például a Verba Tanya Horgásztó, a Tüskevár Horgásztó, a Sóstói-tó, Orosi-tó, Bujtosi-tó.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Jeruzsálem központja

A Moria dombján egy szikla található. Ez a szikla valószínűleg az, amely ma a sziklatemplom …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük