Kezdőlap » Látnivalók » Milyen látnivalók vannak Münchenben

Milyen látnivalók vannak Münchenben

München Németország negyedik legnépesebb városa, Bajorország fővárosa.

Rengeteg fantasztikus látnivalói közül az alábbiakat mindenképpen érdemes megtekinteni az idelátogatóknak:

Egy kis Angliát varázsoltak Németország közepére az Englischer Garten, magyarul Angol kert építői. Azon felül, hogy angol kert stílust képvisel, a tervezők reneszánsz és barokk festők tájképein látható idilli hangulatot próbáltak megteremteni. Építészeti díszei közül nagy népszerűségnek örvend a japán teaház, melyet a huszadik nyári olimpiai játékok alkalmából 1972-ben ajándékoztak Münchennek. A zöldövezetben található még a Kínai torony, a Monopteros, vagyis a körtemplom, az 1790-ben épült Gazdasági épület, valamint a Rumford-ház.

Aki szereti az operát és a színházakat, feltétlenül látogasson el a Bayerische Staatsoper: Bajor Állami Operába, illetve a Bajor Állami Színházba.
Kultúrális élvezetekben bővelkedő látványosság a 28 ezer darabból álló, rendkívül sokoldalú gyűjteménnyel rendelkező Deutsches Museum, ahol a bányászattól kezdve a csillagászaton át a tengeralattjárókig minden technikai fejlődés nyomon követhető.

Méltán hívják München szívánek a Marienplatz-t. A Mária téren helyezkedik el a Neues Rathaus /Új Városháza/, a tetején pedig a Münchener Kindl /Müncheni gyerek/ a város szimbóluma. A Városháza előtt van az arany Szűz Mária-szobor. De itt látható még a Fischbrunnent is. Régi hagyomány szerint hamvazószerdán a polgármester és a tanácsos itt mossák meg a pénztárcájukat, hogy tele legyen a város kincstára abban az esztendőben.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Visegrádi Fellegvár

A fellegvárat menedékvárként emelték, ami Mátyás korában élte virágkorát, ezt követően a törököknek esett áldozatául. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük