Kezdőlap » Látnivalók » Milyen látnivalók vannak Indonéziában?

Milyen látnivalók vannak Indonéziában?

Az Indonéz szigetvilág félkörívben terül el a Csendes- és az Indiai-óceán között. Szomszédai hozzá hasonlóan színes kultúrával rendelkező országok, mint például Malajzia, Pápua Új-Guinea, India és Thaiföld. Indonéziát öt nagy sziget (Szumátra, Jáva, Borneó, Celebesz, Új-Guinea) és több ezer kisebb alkotja. Ennek köszönhetően rengeteg a látnivaló, főleg ha érintetlen természetre vagy éppen ősi emlékekre vágyunk.

Utazás előtt érdemes pár dologra felkészülni. Lelkiekben leginkább arra, hogy az országban 127 aktív vulkán van, amelyek folyamatos veszélyt jelentenek, emellett pedig a rendszeresen előforduló földrengésekkel is számolni kell. A világ negyedik legnépesebb országa Indonézia és bár a lakosság nagy része csak az indonéz nyelvet beszéli, a nagyvárosokban és turistalátványosságoknál bőven találni angolul beszélő segítőkész embereket.

Annak ellenére, hogy a vulkánok veszélyt jelentenek, turistalátványosságként is számon tartják őket. Akár a Bromo vulkán kráterébe is felbuszozhatunk, ami egy aktív, füstölgő vulkán. Emellett vulkáni működésnek köszönhetőek Bali fekete homokos tengerpartjai is.
Indonézia állat-és növényvilága is sok érdekességet tartogat. Mivel a szigetek nagy részét trópusi őserdő borítja, a növényzet elsősorban liánokból, pálmákból, orchideákból és látványos hatalmas növényekből áll, mint például a rafflézia vagy a titánbuzogány. Az állatvilág is figyelemreméltó, mert az általunk is jól ismert delfinek, tigrisek, majmok mellett ritka, veszélyeztetett állatfajok is élnek itt. Ezek egyike a komodói varánusz ami az egész világon csak Komodo szigetén él a vadonban.

Indonézia legnagyobb látványosságai a különböző templomok és paloták. Ezek közül is a legismertebb Borobudur buddhista templomegyüttese, amely világörökségi helyszín. Jáva szigetén található és hatalmas területen épült fel a számtalan templom melyeket különböző tartásokban ábrázolt buddhák díszítenek. Ehhez hasonlóan templomegyüttes látható prambanában is, ez azonban hindu szent hely és híres a legnagyobb indonéz Shiva szobráról.
Ezek mellett a Besakih templom például azért különleges, mert egy közeli pusztító vulkánkitörésnél a láva pár méterrel elkerülte az építményt. A Goa Gajah szentély pedig egy barlang, ahova a hindu hívők rendszeresen elzarándokolnak.

Ha Bali szigetére látogatunk, akkor természetesen először a fehér homokos tengerpart a cél. De a fürdőzés és szörfözés után érdemes nekivágni az erdőnek, ugyanis Bali világörökségi kultúrtáj címet kapott lélegzetelállító látványt nyújtó egyedi öntözőrendszerrel kialakított földjeinek és az azok között elhelyezkedő templomoknak és palotáknak köszönhetően. Emellett a szigeten semmiképpen se hagyjuk ki a madárpark meglátogatását, ahol testközelből figyelhetjük meg vagy akár etethetjük is a sok száz színpompás papagájt.
Mindezt pedig csak Indonéziában élhetjük át, így aki megteheti, mindenképpen látogasson el az országba.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Visegrádi Fellegvár

A fellegvárat menedékvárként emelték, ami Mátyás korában élte virágkorát, ezt követően a törököknek esett áldozatául. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük