Kezdőlap » Látnivalók » Milyen látnivalók vannak Görögországban?

Milyen látnivalók vannak Görögországban?

Görögországban maga a mediterrán éghajlat vonzza az embereket, de ezen kívül rengetek látványossága is van, annyira sok, hogy fel sem tudjuk sorolni mindet. Néhány fontosabbról azért szót kell ejteni, illetve kötelező megnézni.

Görögország fővárosa Athén, melynek nagyságából is adódik, hogy rengeteg látnivalót rejteget. Athén legfőbb látványossága az Akropolisz. De például a görög Parlamentet is itt találjuk.

Görögország második legnagyobb városa Thesszaloniki, ahol szintén sok látnivaló van. A város kikötője is különleges látványt nyújt. De itt található a Fehér torony is, amely a kikötő közelében található, de több múzeumba is ellátogathatunk, ha épp ahhoz van kedvünk. De ha egy kis szórakozásra vágyunk, akkor mindenképpen el kell mennünk a vidámparkba, felejthetetlen élményekkel és magas adrenalin szinttel térhetünk haza innen.

Ha inkább a kulturális értékek vonzanak minket, akkor a Meteorák a mi helyünk. A kősziklákra épült kolostorok szemet gyönyörködtető látványt nyújtanak. A kolostorokban még ma is élnek papok. Néhány kolostor látogatható, de van olyan is, amely teljesen el van zárva a látogatók, turisták elől. Vannak, olyan kolostorok, amelyek meg sem közelíthetőek, csak kötélpályán.

Nagy látványosság még a mesterségesen létrehozott Korinthoszi Csatorna. A hajók könnyebb átjárására hozták létre.

De ha csak kikapcsolódni szeretnénk, akkor már maga a tenger is nagy látványosság, sőt a legtöbb turistát ez vonzza az országba. Ha már meguntuk a sós vizet, akkor a Waterland a mi helyünk, amely egy vízi vidámpark, ahol a kicsik és nagyok egyaránt megtalálják a saját szórakozási lehetőségüket.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Károlyi-kert

Budapesten a Károlyi-kert az V. kerületben, a mai Károlyi Mihály u., a Ferenczy Istvánt u., …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük