Kezdőlap » Látnivalók » Milyen látnivalók vannak Gödöllőn?

Milyen látnivalók vannak Gödöllőn?

Gödöllő Pest megyében található, a Gödöllői járás központja. A város népessége a legutóbbi adatok szerint 32 907 fő volt.

Mit érdemes itt megnézni?

Legismertebb nevezetessége a Grassalkovich-kastély, de nem törpül el mellette a Szent István Egyetem sem, amely diákok több százát vonzza a városba.

A Grassalkovich-kastély más néven Gödöllői Királyi Kastély, mely a város ékessége. Jelenleg kastélymúzeumként funkcionál. Az épületet helyre állították teljesen és nagyobb termeiben rendezvényeket is szoktak szervezni. Érdemes ellátogatni ide, hiszen igen csak sok időt el lehet itt tölteni, mind a múzeum területén, mind a kastély körül sétálva és élvezni a friss levegőt.
A városban található a második leglátogatottabb zarándokhely a búcsújáró templom, más néven Máriabesnyői kegyhely.

A Hamvay-kúriát is érdemes megtekinteni a városi mozi és a városi múzeum található meg benne. A természetkedvelők figyelmébe ajánljuk a gödöllői arborétumot, mely 190 hektárnyi területen fekszik. A város műemlékekben is bővelkedik: Nepomuki Szent János-szobor, Szent Flórián-szobor, a Volt Községháza, a Mária-oszlop, a Szent Imre-szobor, az Erzsébet szobor és Kálvária.

A városban felsőoktatási intézmény is található, amely a Szent István Egyetem. Így iskolaidőszakban a város megtelik diákok tömkelegével és teli lesz élettel. De akad még látnivaló mindig itt Gödöllőn, mint például a Babati Istállóskastély, a Méhészeti Múzeum, az Agrártörténeti Műszaki Gyűjtemény, a Csörsz árka.

Már csak rajtunk múlik, hogy a bőséges kínálat közül melyiket választjuk ki és tekintjük meg.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Károlyi-kert

Budapesten a Károlyi-kert az V. kerületben, a mai Károlyi Mihály u., a Ferenczy Istvánt u., …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük