Kezdőlap » Látnivalók » Milyen látnivalók vannak Egerben?

Milyen látnivalók vannak Egerben?

Kirándulni vagy nyaralni indulunk, Eger városába nem tudjuk, mint lehet és mit érdemes megnézni a városban. Érdemes felírni néhány helyet, amit feltétlenül meg szeretnénk nézni. Akár útitervet és időbeosztást is készíthetünk, hogy mindenre legyen időnk.

Eger egy neves magyar történelmi barokk város, így érdemes otthon egy kicsit utána olvasni a történelmi hátterének. Hiszen a városban úton útfélen a város történelméhez kapcsolódó emlékművekkel, épületekkel találkozhatunk. A városban a legnépszerűbb látnivaló az Egri Vár és várrom. A vár falain lévő táblákon, illetve az idegenvezetésen megismerkedhetünk a vár történelmi múltjával. Ha Egerbe látogatunk a várat kötelező megtekinteni.

A török építmény a minaret is Eger jelképévé vált már az évek során. A minaret látogatható, a magas toronyba belépőjegy ellenében fel lehet menni és szét lehet nézni. A törökök ezt az épületet imádkozásra használták. Fő látványosság még a Bazilika-Érseki Főszékesegyház. A hatalmas, monumentális épület már önmagában is különlegesség. A kikapcsolódni vágyóknak kellemes feltöltődést nyújthat az Egri Termálfürdő, mely a belvárosban található 5 hektáros területen gyönyörű természeti környezetben. A fürdőkultúra történelmi hagyományai egészen a törökökhöz nyúlik vissza.

A városban a minaret közelében megtaláljuk a Marcipán Múzeumot, ahol marcipán különlegességeket tekinthetünk meg. Érdemes ezt is megnézni, ha már a városban vagyunk.

Eger igazi különlegessége az Egri Bor, melyet feltétlenül meg kell kóstolni. Ezt számos helyen megtehetjük, hisz a városban étterem éttermet ér és bárok sokaságával találkozhatunk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Károlyi-kert

Budapesten a Károlyi-kert az V. kerületben, a mai Károlyi Mihály u., a Ferenczy Istvánt u., …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük