Kezdőlap » Látnivalók » Milyen látnivalók vannak Debrecenben?

Milyen látnivalók vannak Debrecenben?

Debrecen Magyarország második legnagyobb városa. Debrecent a „kálvinista Rómának” is szokták nevezni. A város Hajdú-Bihar megyében található.

Mit is nézhetünk meg Debrecenben?

Debrecenben nagy szerepe van az egyháznak, így több egyházi látnivalót is találunk. Ilyen például a híres Debreceni Református Nagytemplom, de emellett több templomot is érdemes meglátogatni, ilyen a Debreceni Református Kistemplom, a Szent Anna- székesegyház. Az egyházi látványosságokhoz tartozik még a Debreceni Református Kollégium is.Mivel Debrecen egyetem város is, így érdemes megtekinteni az egyetemi épületeket is.

Ha kicsit kikapcsolódnánk, akkor a Nagyerdőben ezt megtehetjük. Sétálhatunk az erdőben, ellátogathatunk az állatkertbe, a vidámparkba, a gyógyfürdőbe.

Debrecenben több múzeum is található, amelyeket ha ellátogatunk ide, akkor érdemes megnézni. Debrecenben kihagyhatatlan a Déri Múzeum megtekintése, ahol megtaláljuk a világszerte híres Munkácsy trilógiát. De több múzeumot is találunk, mint például a Debreceni Református Kollégium Múzeuma, a Holló László Múzeum, a Medgyessy Ferenc Emlékmúzeum.

De ha a városi nyüzsgést kedveljük, akkor a belvárosban található sétálón megtaláljuk a számunkra tetsző üzleteket, bevásárlóközpontokat. Ha a kulturális élet kedvelői vagyunk, akkor a Csokonai Színházban egy színvonalas előadás keretében is kikapcsolódhatunk.

Milyen rendezvények vannak Debrecenben?

A világszerte híres rendezvény a cívis városban a Virágkarnevál, amely minden év augusztus .-án kerül megrendezésre. A városban több rendezvény is van, szinte minden hétvégén részt tudunk venni, valamilyen programon. Különböző koncertek, előadások, fellépések, ünnepi rendezvények színesítik a város rendezvényeit.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Károlyi-kert

Budapesten a Károlyi-kert az V. kerületben, a mai Károlyi Mihály u., a Ferenczy Istvánt u., …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük