Kezdőlap » Látnivalók » Milyen látnivalók vannak Budapesten?

Milyen látnivalók vannak Budapesten?

Mivel Budapest Magyarország fővárosa, így természetes, hogy rengeteg látnivalót, építészeti különlegességet találni. Épp ezért nem is lehet mindent megnézni egy nap alatt, de most megtudhatod, hogy mit is érdemes leginkább megtekintened a fővárosban.

Budapest több világörökségi helyszín van az UNESCO ranglistáján, ezeket mind érdemes megtekinteni. Ilyen például a Budai Várnegyed, a Halászbástya, a Hősök tere az Andrássy úttal. De gyönyörű a magyar parlament épülete, mint kívülről, mint belülről.
A kulturális életre vágyók is megtalálják a számukra megfelelő helyszíneket, program lehetőségeket. A fővárosban több múzeumot, színházat, operaházat találunk, ahol a kulturális életünket gyarapíthatjuk. A kikapcsolódni vágyókat rengeteg gyógy és wellness fürdő várja a pihenni vágyókat.

Milyen látnivalók vannak a Pesti oldalon? Itt található például az Országház, az Állatkert, a Nemzeti Színház, a Széchényi gyógyfürdő, a Vajdahunyadvára, az Operaház, az Andrássy út.

Milyen látnivalók vannak a Budai oldalon?

A Várnegyed, a Citadella, a Budavári Sikló, a Szabadság-szobor, a Halászbástya, a Budavári Palota, a Mátyás-templom, Gül Baba türbéje, a Rudas gyógyfürdő. A fővárosban több magyar és külföldi zenei előadó ad koncertet. Akár egy átlagos hétvégén is, de akár rendezvényeken is fellépnek, mint a Sziget fesztiválon. A városban több nagyobb bevásárlóközpont is található, illetve a sétálókon különböző üzletek, ahol a bevásárló turizmus résztvevői kellemesen eltölthetik az időt.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Károlyi-kert

Budapesten a Károlyi-kert az V. kerületben, a mai Károlyi Mihály u., a Ferenczy Istvánt u., …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük