Kezdőlap » Látnivalók » Milyen látnivalók vannak Budapesten?

Milyen látnivalók vannak Budapesten?

Budapest Magyarország fővárosa. Népessége 1,7 millió főt tesz ki. A Budapesti régióhoz 81 település tartozik, összesen 3,1 milliós létszámmal. Világviszonylatban a 37. helyen áll a világ 100 leglátogatottabb városa közül. Itt található közép- és kelet-Európa bevásárlóközpontjaiból a legtöbb.

Fedezze fel a város látnivalóit:
Az UNESCO Világörökség Bizottsága felvette a világörökségek listájára a legszebb, legromantikusabb városrészt, a Budai Várnegyedet és a Főváros Duna-parti látképét. Az ősi városrészben található a legtöbb műemlék együttes, melyek csodálatos középkori emlékeinek szépségét sem ostrom, világháború, sem tűzvész nem tudta megkoptatni. A budai és pesti Duna-part/melyet a Szabadság és a Margit híd fog közre/, a Lánchíd által határolt Gellért fürdő, valamint a lélegzetelállítóan gyönyörű Gellért hegy a Citadellával és a Szabadság-szoborral. A Vár épületei és a vízi város török kori fürdői, templomai a teljesség igénye nélkül mind-mind a Világörökség részeit képezik. Rengetegen fordulnak meg a Szentháromság-téren, ahol a Mátyás templom áll. Kitűnő akusztikája miatt a koncertek kedvelt színhelye. Az egyik leggyakrabban fotózott műemlék a Halászbástya/főként este kivilágított állapotban/.
Hosszan lehetne sorolni Budapest páratlan szépségű gyönyörködni-valóit. Közülük is érdemes megtekinteni a hegy gyomrában lévő Budavári labirintust, a Városházát, a Hilton szálló épületét, valamint a Duna másik partján álló Országházat és a Szent István-bazilikát.
Az egyik legnépszerűbb hely a Margit-sziget, ahol kulturális, sport- és szabadidős tevékenységeknek egyaránt hódolhat a látogató.
A Főváros hatalmas zöldterülete a Város-liget. Itt található a Műjégpálya, a Széchenyi fürdő, és a Petőfi csarnok, melyben többek közt rockkoncerteket is tartanak.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Károlyi-kert

Budapesten a Károlyi-kert az V. kerületben, a mai Károlyi Mihály u., a Ferenczy Istvánt u., …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük