Kezdőlap » Látnivalók » Milyen látnivalók vannak az olasz Velencén?

Milyen látnivalók vannak az olasz Velencén?

Olaszország egyik kedvelt városa Velence, amely a világ egyik legromantikusabb városa. Közkedvelt hely a turisták körében. A hidak és csatornák városának is szokták nevezni. Ősszel vagy tavasszal érdemes ide utazni, mivel nyáron nagyon sok a szúnyog és a légy, amelyek elronthatják a nyaralást, a kikapcsolódást.

Velence látványossága elsődlegesen az utcák, házak között folyó víz és a sok kicsi híd. Közkedvelt látnivaló a Szent Márk tér, melyet Európa társalgójának neveznek. A téren található a Szent Márk székesegyház és a harangtornya és az óratorony. A téren található műemlék a Doge-palota. A tér kötelező elemei a galambok.

A Canal Grande épületei és hídjai szintén látogatottak a látogatók körében, ez a város fő vízi útja. Ezen a részen van lehetőség kipróbálni a vízibuszt, a vízi taxit. De a szerelmeseknek kötelező vízre szállni a gondolával, hiszen felejthetetlen élmény marad, mely a romantika jegyében telhet el, miközben a gondolás énekel nekünk.

A városban található a Barbaro család egykori otthonai a Barbaro-paloták, amely gótikus stílusban épült, míg a második barokk stílusban.

A hidak közül a Sóhajok hídja a legismertebb a turisták körében, a híd a Dózse-palotát és a börtönt köti össze. A nevét a rabok miatt kapta, hiszen itt vethettek egy utolsó pillantást a városra a börtönbe vonulás előtt.

A város szűk utcáin rengeteg üzletet, éttermet, bárt, kávézót találunk. Érdemes megkóstolni az olasz pizzák egyikét vagy az olasz szendvics különlegességek egyikét.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Drezda

Az egymást követő száz uralkodók nagy becsben tartották udvartartásuk székhelyét, igyekezvén minél pompásabbá varázsolni a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük