Kezdőlap » Hardver » Milyen laptopot vásároljunk?

Milyen laptopot vásároljunk?

Manapság már se nem menő se nem túl egészséges folyton a számítógép előtt ülni. Nagyon leköti az embert. Erre lehet megoldás egy laptop. Sokkal könnyebb, hordozható, elkísér akárhová.

Mikor laptopot veszünk, első és legfontosabb, hogy mire szeretnék használni? Ha mindössze böngészgetünk, és irodai alkalmazásokat (Microsoft Office csomagra gondolok) futtatunk, akkor felesleges megvennünk egy erőművet. Bőven elég számunkra egy alsó vagy éppen középkategóriás készülék. Már csak azért is a középkategória, mivel már szinte minden weboldalon megtalálható Flash és Javascript tartalmak igen gépigényesek tudnak lenni. Ezekhez a gépekhez már hozzájuthatunk akár 70-150 ezer forint között.

Ha azért mégiscsak szeretnénk komolyabb teljesítményt kicsikarni a vasból, mondjuk például HD vagy FullHD filmek lejátszására és egy vagy két évnél nem frissebb játékok futtatására is használnánk. Akkor kicsit mélyebbre kell nyúlnunk a zsebünkben, mivel ezek a masinák 150-200 ezer forint körül mozognak.

Ha pedig tényleg nagyon komoly körülményeknek szeretnénk alávetni leendő laptopunkat, például szerver üzemeltetése, operációs rendszer fordítása,programozási feladatok, filmek és animációk rendelésre, a legfrissebb játékok futtatása és miegymás, akkor számítsunk konkrét pénztárca kiforgatásra, mivel ezek a gépek már 200-220 ezer forinttól felfelé érhetőek el.

Jelezném az árak irányárak. Nagyban függenek a gyártótól és a hardverek összeállításától.

Nem egyszerű dolog kiválasztani a megfelelő laptopot, de megéri utána kutakodni. Ha megtetszik egy a sok millióból, akkor fórumokon, esetleg direkt informatikai eszközök tesztelésére szánt weboldalakon utánajárni, hogy milyen hibái lehetnek, az adott terméknek, és, hogy ár érték arányban megfelel-e az elvárt követelményeknek.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen eszköz a TP-LINK TL-WR740N-es router?

Ma már ugye mindenhol számítástechnika vesz körül minket. Már természetes, hogy akárhol vagyunk, mindig találunk …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük