Kezdőlap » Házfelújítás » Milyen lakásfelújítási munkákat érdemes saját magunknak elvégezni?

Milyen lakásfelújítási munkákat érdemes saját magunknak elvégezni?

Sok olyan munka van egy ház belsejében, amire szakosodott mesterek állnak a rendelkezésünkre, de a munka bérben elvégeztetése sokszorosan drágább, mint ha beleásnánk magunkat az alapvető tudnivalókba, és kis kézügyességgel utána saját magunk csinálnánk meg.
Persze első, második, sőt harmadik próbálkozásra sem lesz olyan a végeredmény, mintha több évtizedes tapasztalattal és gyakorlattal rendelkező mester végezte volna el, de nem is lesz annyira rossz, hogy a megtakarított pénzösszeg ne kompenzálna.
A legegyszerűbb munka, amit egész biztosan mindenki megpróbálhat maga elvégezni otthon, az a tapéta festése. Sok helyen ugyanis a festés előtt fűrészporos tapétával fedik le a falat. Ez melegebb hatású, eltakarja a kisebb repedéseket, előnye az újrafestéskor, hogy ha nincs rajta kifejezett szakadás, akkor nem kell leszedni, sem alatta ugye falhibákat javítani, egyszerűen csak eltoljuk és letakarjuk a bútorokat és a padlót, és már kenhetjük is.
Akkor sincs nagy gond, ha el kell távolítani a meglévő tapétát, ez türelmet igénylő, de igazából semmi szaktudást sem igénylő munka. Ha nagyon ragaszkodik a falhoz, akkor teddy hengerrel be kell nedvesíteni, utána könnyebben jön. Ezután következik a glettelés, ami egyszerű mozdulatokat igényel, bárki meg tudja tanulni, a kidomborodó fölösleget pedig egyszerűen csiszolópapírral is le lehet szedni. Ezután pedig a szokásos módon következik a tiszta fal festése.
Szintén nem túl problémás munka a padlószőnyeg lerakása, a laminált padlókat pedig már eleve úgy tervezték, hogy egy jól tájékozódott kezdő is elboldoguljon vele.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan ellenőrizzük a kiadásokat?

A felújítás költségei ritkán állnak meg hat számjegynél, ahhoz már igazán nagyon ügyes spórolónak kell …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük