Kezdőlap » Film » Milyen különbségek vannak a Szilikon völgy kalózai és a Jobs között?

Milyen különbségek vannak a Szilikon völgy kalózai és a Jobs között?

A szilikon völgy kalózai az 1999-ben Noah Wyle főszereplésével bemutatott film volt az első, amelyek az Apple-ről és a Microsoftról készítettek.
Elég hatásosan be tudta mutatni a két cég életét, kialakulását, és azt, hogyan viselkedtek egymással. Vannak olyanok, akik a korábban bemutatott filmet tartják jobban, de olyanok is akadnak, akik szerint teljesen felesleges volt rendezni még egy filmet. Nézzük meg egy kicsit jobban a helyzetet. A szilikon völgy kalóza 1999-ben rendezett film. 2 évvel korábban vette vissza az irányítást Job a cégnél, és akkor még egyetlen ma ismert híres termékük sem volt még piacon, sőt még tervezőasztalon sem.
Azért azt is meg kell hagyni, hogy Ashton Kutcher messze sokkal jobban játszotta el Jobs-t, mint Noah Wayle. A 2 film között egyébként sok különbség van. A szilikon völgy kalózaiban pl. a Microsoft is benne van, hogyan alakult ki, a kapcsolata az Apple-lel stb. A Jobs- pedig csak Jobs életét, illetve az Aplle-nél töltött idejét mutatja be. Nem nevezném életrajzi filmnek, mert akkor be kellett volna csempészni egy kis NeXT-et, Pixart stb.
Mert, hogy sokan nem tudják, de miután Jobs-t kirúgták az Appletől, egy ideig nem tudta mit csináljon, majd új számítógépes vállalatot alapított amit NeXT-nek nevezett el, aztán megvásárolta a Pixar-t George Lucas-tól. Ha önéletrajzi filmet akartak volna forgatni, akkor ezt is be kellett volna mutatni, de valószínűleg időhiány miatt erre nem került sor. Lehet, hogy sokan megnézték volna ezt a sztorit is, de a film is így kellemes, és nagyon motiváló tud lenni egyes emberek számára.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A másik nő (Love and Other Impossible Pursuits)

A másik nő című film 2009-ben készült, dráma. Főszereplők: Natalie Portman (Emilia Greenleaf) Scott Cohen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük