Kezdőlap » Családi élet » Milyen kritériumok alapján válasszunk bébiszittert?

Milyen kritériumok alapján válasszunk bébiszittert?

Amikor egy család, gyermeke mellé bébiszittert keres, több szempont alapján választja ki a megfelelő személyt. Egyéni, hogy ki mit tart fontosnak, de abban mindenki egyetért, hogy a jelentkező mosolygós, kedves, nyitott személyiségű legyen, mert nem egy diktátort szeretnénk gyermekünk mellé.
Jellemünk alapján fontosnak tarthatjuk, hogy kreatív legyen, sok kézműves tevékenységet helyezzen előtérbe, vagy inkább babusgatósabb, aki sok sok mesével és énekléssel foglalja le gyermekünket.
El kell döntenünk, mit szeretnénk, kizárólag a gyermekkel foglalkozzon vagy segítsen a ház körüli teendőkben is, otthon tartózkodjanak vagy igényeljük, hogy sétálni, programokra vigye a gyermeket.
Sokan már ott hibáznak, hogy kizárólag fiatal/ idősebb személyt tudnak elképzelni, iskolai végzettséget vesznek alapul, de ne felejtsük, hogy egy diploma vagy egy szakmunkás végzettség nem határolhat be egy személyiséget. Adjuk meg a lehetőséget, hogy elbeszélgessünk a jelentkezővel és ha az első rostán megfelelt, akkor további személyes találkozások alkalmával győződjünk meg a döntésünk helyességéről. Szánjuk időt arra, hogy feltérképezzük valóban jól választottunk, hiszen az alap, hogy megtudjunk bízni abban akire a gyerekünket bízzuk.
Ajánlások alapján is választhatunk, de egyáltalán nem biztos, hogy aki a szomszédasszonyunknak megfelel, mi is alkalmasnak tartjuk. Gyermeke is válogatja, kihez milyen személyiségű bébiszitter a megfelelő.
Ha megtaláljuk akit keresünk, a kölcsönös tiszteletadás legyen az alap, minden alkalommal beszéljük meg a történéseket, hiszen apró részletek is fontosak lehetnek a későbbiekben.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Nemi élet a házasságban

Az első felvetődő kérdés, hogy milyen gyakran éljünk nemi életet. Statisztikákat olvashatunk erről, de ezek …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük