Kezdőlap » Látnivalók » Milyen körülmények adottak egy Tenerife-i nyaraláshoz?

Milyen körülmények adottak egy Tenerife-i nyaraláshoz?

Milyen körülmények adottak egy Tenerife-i nyaraláshoz?

Spanyolország legdélebbi részén a 7500 négyzetkilométer összterületű Kanári-szigetek legnagyobbika a Tenerife amely 2058 km2-n helyezkedik el.
Nyugaton a Tena, Északon az Anaga hegység osztja meg. Központi részén pedig 3718 méter magas csúcsával az egész világon a harmadik legmagasabb aktív, de szunnyadó vulkánja a Teide hegy emelkedik. A vállalkozó kedvű turistáknak adott a lehetőség a hegymászásra. Roquillos-ról libegővel tiz perc alatt érkeznek a Rambletta fennsíkra, és oxigénszegény levegőben fél óra gyaloglással feljutnak a csúcsra, ahol kénes-sárgás füstben , de annál csodálatosabb panorámában lehet részük, amint letekintenek Tenerife egész szigetére.
Az idelátogató turisták megcsodálhatják a neoklasszicista és gyarmati építészeti stílust képviselő városközpontot. Santa Cruz de Tenerife a Kanári-szigetek nyugati tartományának fővárosa. Idetartozik még La Gomera, La Palma és El Herro szigetek is. 1852-ben szabad kikötővé vált Santa Cruz, ezért minden árut vámmentesen lehet megvásárolni.
A Plaza de Espana-ról, vagyis a főtértől kényelmes séta alkalmával sok érdekes látnivaló tárul a szemük elé. Az óratornyáról híres Palacio Insular/Cabildo/, melynek földszintje idegenforgalmi irodaként működik térképet, információt nyújtva az érdeklődőknek. Másik a posta épülete a Correos. A Plaza de la Candelariára érve megnézhetik a tér közepén álló Triunfo de la Candelaria emlékművet, valamint a napjainkban bankként üzemelő Palacio de Carta-t és a Casino de Tenerife-t. Majd megpihenhetnek a szökőkutakkal, sétányokkal, különleges növényekkel tarkított Sanabria parkban.
TENERIFE Időjárása

Dél-Tenerife-t nem véletlenül nevezik az Örök tavasz hazájának, hiszen itt folyamatosan kellemes meleg van.
A júniustól szeptember végéig tartó Nyári szezonban 25-30 fok közti hőmérséklet a jellemző. Napi 9-10 órán át tartó napsütés mellett szinte nincs is eső. 35 fokos meleg csak akkor fordul elő, ha az Afrikai eredetű Sirokkó nevezetű szél végigsöpör homokszemcséket szórva maga után.
Az október-novemberi Őszi hónapok csak annyiban különböznek a nyáriaktól, hogy átlaghőmérsékletük 24-26 fok és előfordulnak már néhány perces záporok. Az óceán vize ősszel melegszik fel legjobban.
A decembertől február végéig tartó Télben már jóval több a csapadék, de a hőmérő higanyszála nem süllyed 21-22 fok alá. Viszont az eltérő klíma miatt hőérzetünk szinte mindig pár fokkal magasabb. Éjszakánként hűvösebb, 15 fok várható, tehát nem árt pár pulóvert, kardigánt és hosszú nadrágot becsomagolni a nyaralás idejére.
A Tavaszi /március, április, május/ hónapokban az éjszakák még hűvösek, de már a nappali hőmérséklet felszalad 25 fok köré. A téli 6 órás napsütések száma megemelkedik 9 órára és visszaszorul a csapadék mennyiség is. Ilyenkor az egész sziget szebbnél szebb virágpompába borul.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mit csodálhatunk meg Londonban?

Sir Christopher Wren (1632-1723) Szent Pál-székesegyháza presztízs tekintetében London templomai sorában a második a westminsteri …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük