Kezdőlap » Hobbi » Milyen könyv a Barlang a szigeten?

Milyen könyv a Barlang a szigeten?

Bodó Géza 1975-ben a klasszikus kalandtörténetek nyomvonalán haladva írta meg a Barlang a szigeten című regényét. A történet főszereplője a regény elején még kisfiú, Tom, aki apjával tart egy hajóúton. A legénység hajótörést szenved, a túlélők pedig egy közeli szigeten próbálják kivárni, míg megmenti őket valaki. Nem is sejtik, mennyi veszély leselkedik rájuk.
A Barlang a szigeten története nem tartogat sok fordulatot. Aki olvasott már civilizációtól elzárt szigeten játszódó történeteket, nagy valószínűséggel nem sűrűn fog meglepődni Bodó Géza könyvét olvassa. Mindezek ellenére a Barlang a szigeten felettébb jól sikerült, nagyszerű olvasmány, és ez legfőképp a dinamikájának, és a mozgalmas cselekményének köszönhető. A történet sohasem válik monotonná, az első hallásra unalmas időhúzásnak tűnő részek leírása is annyira gördülékeny és olvasmányos, hogy a sodró lendületű cselekmény valósággal magával ragadja az olvasót.
A szereplők mindegyike szimpatikus, tényleg sajnáljuk, mikor valaki meghal közölük. Ezen a téren külön elismerés illeti Bodó Gézát, ugyanis, ha van olyan része a történetnek, ahol komoly meglepetéseket okozhat, az kétségtelenül a szereplők halála. Bodó Géza nem ad nekünk biztos támpontot arra nézve, hogy melyik szereplők maradnak életben a regény végére. Senki túlélésben nem lehetünk biztosak, ami tovább fokozza az izgalommal teli összképet.
A Barlang a szigeten egy szórakoztató, ha kell, könnyed, ha kell, komoly hangvételű könyv. Garantáltan leköti majd az olvasók figyelmét, és bátran ajánlható, akár tizenkét-tizenhárom éves kortól is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mire használjuk a maradék csempetörmeléket?

Egy házfelújításnál, pláne házépítésnél nagyon sok csempetörmelék keletkezik, illetve egész maradék csempék is felgyűlhetnek a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük