Kezdőlap » Hobbi » Milyen könyv Barabás Albert- László : Behálózva ?

Milyen könyv Barabás Albert- László : Behálózva ?

A Behálózva című könyv azok közé a tudományos munkák közé tartozik, amelyek a bestseller – listákon is remekül megállják a helyüket, köszönhetően ez elsősorban a sodró, olvasmányos stílusnak, és ugyanilyen mértékben a zavarba ejtő részletgazdagságnak- Nem véletlen , hogy egy alapvetően angol nyelvterületen dolgozó magyar kutató prezentál ilyen művet, hiszen a magyar könyvpiacon sajnos a mélytudományos dögunalom, és az áltudományos szemfényvesztés között elég kevés olvasnivalót találni. Ez a könyv is eredetileg angolul jelent meg, és csak ezt követte több magyar kiadás.
Barabási Albert –László az Egyesült Államokban dolgozik, több amerikai egyetemen tanított, és a Komplex Hálózati Kutatóközpont vezetője, dolgozott az IBM-nek, és CAREER-díjjal jutalmazták, kutatásai eredményeit a legfontosabb tudományos folyóiratok címlapjukon hozták.
Ha a lehető legegyszerűbben akarnánk megfogalmazni, a könyvben a komplex hálózatokkal foglalkozik, és a könyv egyik nagy erénye, hogy amikor a végére érünk, már tisztán látjuk: tulajdonképpen minden hálózat, ami körül vesz bennünket, sőt, még az is, ami bennünk van.
A mű egyik legfontosabb megállapítása, hogy ha a legkülönbözőbb hálózati térképeket (emberi kapcsolatok, sejtek rendszere, internet, üzleti-gazdasági rendszerek) egymásra helyezzük, azok meglepő hasonlóságot mutatnak. Ami pedig olvasóként igazán meglepő, hogy mindezek megértéséhez a szerző a történelemből (felfedezések), az irodalomból(Karinthy), vagy a hétköznapi életből(nagy amerikai áramszünet) származó példákat vesz alapul.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mire használjuk a maradék csempetörmeléket?

Egy házfelújításnál, pláne házépítésnél nagyon sok csempetörmelék keletkezik, illetve egész maradék csempék is felgyűlhetnek a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük