Kezdőlap » Családi élet » Milyen könyv a Nővérem húga JodiPicoult-tól?

Milyen könyv a Nővérem húga JodiPicoult-tól?

Aki olvasta már az írónőnek egyetlen könyvét is, az pontosan tudja, hogy: fordulatos. A Nővérem húga különösen az, a történet szálai izgalmasan kavarognak végig, míg összeállnak egy végső csattanóvá.
Már a téma puszta gondolata is érdekes, hiszen az alapfelállás szerint egy tizenéves lány beperli a szülei a teste feletti önrendelkezési jog miatt. Főhősünk, Anna egy tervezett gyerek, édesanyja azért hozza a világra, hogy beteg nővére számára donor lehessen. A testvér, Kate ugyanis a leukémia egy nagyon ritka és súlyos fajtájában szenved, ezért folyamatosan szüksége van donoros segítségre. Mivel a szerv-várólisták alapján Kate nem juthat mindig időben megfelelő szervhez, a lány szülei úgy döntenek, hogy genetikus segítségével „létrehoznak” egy saját donort. A terv beválik, Anna folyamatosan adja nővérének az őssejtet, csontvelőt, vért, amivel jelentősen meghosszabbítja testvére életét.

Amikor azonban Kate veséje kezdi feladni a küzdelmet, Anna úgy dönt, hogy ügyvédhez fordul segítségért. Úgy gondolja, hogy elég idős ahhoz, hogy eldöntse: adja-e a veséjét. Eltántoríthatatlannak tűnik, még úgy is, hogy tudja, ha nem adja testvérének, Kate meghal. Szülei nem tudják elfogadni ezt a döntését, így az ügy bíróság elé kerül. Mivel Annát többen is próbálják befolyásolni, a bíró egy különös szakértőt küld a lány segítségére, aki jobban belebonyolódik az ügybe, mint szeretne.
Nincs túl sok szereplője a történetnek, de mivel minden fejezetet más szemszögéből látunk, mindenkit alaposan megismerhetünk, mindenkinek vannak gondolatai, amikkel azonosulhatunk, és vannak megnyilvánulásai, amik miatt elfordulunk tőle. A briliáns történetvezetés miatt egyszerűen letehetetlen a könyv, a vége pedig sokkoló.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Válás gyermekszemmel

A válás intézménye kis hazánkban elfogadott, sőt megszokott jelenséggé vált. Évi 45 ezer regisztrált házasságkötésre …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük