Kezdőlap » Otthon biztonság » Milyen a kollégiumi élet?

Milyen a kollégiumi élet?

Először is azzal kezdem, hogy nagyon rövidek a hétvégék.Itt éljük le a kamasz éveink nagy részét, de felelősségre tanít, beosztani a pénzt, és az élelmet. Megtanít közösségben élni,szocializálódni.
Megtudhatjuk, milyen szabályok között élni. Milyen olykor hangzavarban aludni és tanulni. Itt nagy a felelősség vállalásunk önmagunkkal és a környezetünkkel szemben. Alkalmazkodnunk kell a környezetünkhöz, megtudjuk, milyen úgymond szegényesen élni. Sok helyen messzire kell sétálni, buszozni vagy egyéb közlekedési eszközt igénybe venni az iskolába jutásért.
Ez olykor önköltséges, ezért sokan kihullnak . Nevelő tanáraink próbálnak minket a helyes irányba terelni. Ez nekik olykor nagy erőfeszítést igényel. Van olyan kollégium ahol a hétvégéket is bent lehet tölteni , ha nincs elég pénz a hazautazáshoz. Vannak helyek , ahol a hétvégére is vannak programok, melyeken a részvétel kötelező. Ezen a helyeken is vannak olyan gyerekek, akik az el kényezettet környezetből nem tudnak kiszakadni és ezért ők is ki hullnak.
A gyerekek nagyobb többsége szereti a kollégiumi életet minden nehézséggel együtt, mert itt közösségben vannak nem úgy, mint otthon, nem tartozunk mindenre kiterjedő beszámolóval nevelő tanárunknak. Saját apróbb gondjainkat magunknak kell elintézni. Más településen kezdünk új életet, ahol senki nem ismer minket, ez sokszor előnyös, de van mikor nem annyira. A szobák között sokszor versenyeznek hiszen ösztönöznek a takarításra a pontozással és év végére minden rendbe tett és ápolt szóba megkapja méltó jutalmát. Mindent egybevéve nagyon fontos részét képezi az életünknek.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan fűtsünk kályhával biztonságosan?

A kályha, azaz a lokális fűtés nagy előnyei, hogy közvetlenül azt a helyiséget fűti, ahol …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.