Kezdőlap » Baba-mama » Milyen kismama ruházatot válasszunk?

Milyen kismama ruházatot válasszunk?

A várandós anya teste sokat változik, és ebben nem csak a has növekedése van benne: változik a tartás a test súlypontjának eltolódása miatt, nőnek a mellek, egy kicsit nagyobb mértékű hízás miatt a kar és a comb vastagsága is változhat. A lábfej is vizesedhet, ami miatt bővebb cipőkre is szükség lehet.
A szakosodott ruházati üzletekben nagyon csinos ruhák kaphatóak, de érdemes használt ruházati boltokban is körülnézni. Ha vannak kényelmes, de használaton kívüli nadrágok, akkor kis átalakítással azok is alkalmasak kismama viseletnek. Ehhez félkör alakban vágjuk ki a nadrág elejét a zipzár aljáig. Ezután rugalmas anyagból pótoljuk a félkört, és a nadrág derekára is varrjunk egy további, 15-20 cm széles pántot. Az anyag rugalmassága biztosítja, hogy a nadrág tágulni tudjon, ahogy a pocak növekszik.

Emellett is érdemes viszont kismama bandázst viselni. Ez eltakarja a nadrág derékrészét akkor is, ha nem kismama nadrágot viselünk, csak egy normál farmert, gombolás nélkül. Fontos figyelni rá, hogy a derekunk ne fázzon meg, mert minden betegség veszélyes lehet a kisbabára.
Terhesruhákba érdemes befektetni, mert a baba érkezése után is még sokáig viselhetőek maradnak.
Nyári terhesség esetén könnyebb a dolgunk, mert mell alatt megköthető, kényelmes nyári ruhákat is viselhetünk. Télen viszont vastag, hosszú pulóvereket kell választani, nagy hideg esetén pedig egy olyan kabátot kell beszerezni, ami takarja a hasat. A könnyebb mozgás érdekében érdemes kötött pulóver és egy pufi kabát kombinációjában is gondolkodni. Nagy hassal, vastag kabátban ugyanis az ember szinte mozgásképtelenné válik, ami veszélyes lehet, mert könnyen vezethet eleséshez.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen környezet a legjobb a gyereknevelésre?

A gyerekneveléshez nem feltétlenül kell lakóhelyet váltanunk, de a lakás, nem biztos, hogy elegendő teret …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük