Kezdőlap » Családi élet » Milyen kisállatot vegyünk?

Milyen kisállatot vegyünk?

A gyerekek többsége kisállatot szeretne. Akkor célszerű kisállatba bele egyezni, ha kertes házunk van, mert ott lehet kint is a szabadban.
De elsősorban válaszuk ki az állatot. Legyen egy kiskutya, vagy egy kiscica, ha már ezek nem megfelelőek, akkor egy hörcsög vagy egy tengerimalac. Ezeknek a tisztán tartása okozza a legnagyobb feladatott. Ez esetben a legjobb a kertes ház, hiszen itt kint lehet a kutya, cica és nem bent piszkít. A hörcsögnél vagy tengerimalacnál már nem ugyan az a helyzet. Őket már külön helységbe szoktuk el helyezni, ahol nagyon könnyen tudunk szellőztetni is, hiszen ezeknek az állatoknak különleges, jellegzetes szaguk van. Az etetésükre is külön oda kell figyelni. A kutyának és a cicáknak az egyszerűbb, hiszen nekik, ha úgy neveljük, akkor a csontot a kutyák és a cicák a kenyeret kis tejjel levessel beáztatva megeszik a kis maradékot is melyet nem kell így a kukába dobnunk. Itt a hörcsögöknek az etetésével már nagyobb gond van, főleg a téli időszakokban, amikor már nincs túl sok gyümölcs. Ilyenkor már inkább a zöldségféléket vesszük meg neki és a szárított gyümölcsöket. a hörcsögünket, vagy a tengerimalacunkat már nem olyan könnyű tanítani semmire. De ilyenkor jobb egy kutya mivel azt mindig lehet fejleszteni, játszani vele újat tanítani.
A cicákat csak azért szeretik olyan sokan, mert dorombol, mikor simogatják. Minden kisgyerek vágyik házi állatra ezért a legjobb megoldás a kutya lesz mindenki számára. Sok sikert az állatok neveléséhez.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Válás gyermekszemmel

A válás intézménye kis hazánkban elfogadott, sőt megszokott jelenséggé vált. Évi 45 ezer regisztrált házasságkötésre …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük