Kezdőlap » Nyaralás » Milyen kikapcsolódást nyújt Karintia?

Milyen kikapcsolódást nyújt Karintia?

Ausztria egyik legdélebbi, legvonzóbb tartományában, Karintiában több mint 2000 óra a napsütéses órák száma, közel 80 táj- és természetvédelmi terület, sok –sok tó, csodás hegyek, és kitűnő wellness-központok találhatók.
Az aktív kikapcsolódást kedvelők különösen jól érezhetik magukat: golf, lovaglás, kerékpározás. Utóbbit Ausztria leghosszabb kerékpár útján, a Dráva kerékpárútján is élvezhetjük összesen 240 km-en át. A mozgás Karintia lelke, mindenhol gyorsgyalogló, kerékpározó, futó esetleg lovagoló emberekkel találkozhatunk. A folyamatos jó idő, a rengeteg napsütés, a rendkívül tiszta levegő mindenkit mozgásra sarkall.
Az alpinista és sportiskolák kitűnő csoportos túrákat szerveznek, az utakon pedig lépten-nyomon Nordic walking-osokal találkozunk, hiszen Karintia az elmúlt években a magyarul északi túrázásnak nevezett sportág fellegvárává fejlődött.
Aki a látványosságokat szeretné lusta kényelemben megtekinteni, az hajóra szállhat a Wörthi- tónál. Karintiában közel 1270 alpesi tó van szerte a tartományban, persze az egyik legnagyobb a Wörthi-tó, és ezen egy hajókirándulás páratlan élményt nyújt. Körben a túra alatt végig láthatjuk a csipkés, sokszor 3000 méter fölé magasodó hegycsúcsokat, és közel a szlovén és az itáliai határ is.
Karintia a napfény és az édesvízi strandolás fellegvára. A több, mint 1270 tó közül 200 fürdésre is alkalmas, a szinte ivóvíz tisztaságú vízkészlettel. Tekintettel arra, hogy viszonylag alacsony tengerszint feletti magasságban terülnek el, és közel is vannak a mediterrán világhoz, vizük meleg, és ezért , mint fürdőhelyek, rendkívüli népszerűségnek örvendenek.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Nyaralás Hammametben: Sol Azur

Ez a csodálatos, “4 csillagos” szálloda a repülőtértől körülbelül 100 kilométerre helyezkedik el. A központ …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük