Kezdőlap » Látnivalók » Milyen kihagyhatatlan látnivaló akad Münchenben?

Milyen kihagyhatatlan látnivaló akad Münchenben?

Münchenben számtalan szebbnél szebb látnivalóban gyönyörködhetünk, melyekből párat mindenképpen érdemes meglátogatni.

Európa szerte híres az Oktoberfest, melynek története: 1810. október 12-n 5 napos lakodalom keretében házasodott össze Lajos koronaherceg és Therese von Sachsen-Hildburghausen. Minden évben a hagyományt a lóversennyel kezdték, de az idők folyamán a súlypontot a lovakról a sörre terelték.
1925 óta a Nagy Nyitánnyal kezdik a rendezvényt, majd feldíszített, teli söröskorsókkal megrakott szekereket húznak végig a városon, amiket népviseletbe öltözött emberek kísérnek zenével, tánccal és persze a sörfőzdék tulajdonosai. Az első korsó sört minden évben a polgármester csapolja hagyományőrzésből és tisztelettel övezve. Ezzel megnyitja a 16 napos sörfesztivált.

München főterén a Marienplatzon található a régi és az 1867 és 1908 között épült új városháza, melynek csodálatos harangjátékát naponta 11, illetve 12 órakor, de nyáron még 17.00-kor is hallhatjuk. Ezen a téren áll még az arany Szűz Mária szobor és itt látható a Fischbrunnen, amiben hamvazószerdán megmossa a pénztárcáját a Tanácsos és a Polgármester, hogy ne fogyjon ki az állami kincstár. A tér környékén helyezkedik el a hagymakupolás Frauenkirche, illetve a Peterskirche,ami az óváros legmagasabb pontján található. Érdemes még elsétálni a Viktualienmarkt hatalmas élelmiszer piacra is.
Továbbá felejthetetlen látnivaló még a 69 méter csarnokkal rendelkező Antikvárium, az Isar folyó menti Deutsches Múzeum,amely a gyerekeknek is nyújt interaktív foglalkozásokat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Visegrádi Fellegvár

A fellegvárat menedékvárként emelték, ami Mátyás korában élte virágkorát, ezt követően a törököknek esett áldozatául. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük