Kezdőlap » Kert » Milyen kerti sütőt válasszunk?

Milyen kerti sütőt válasszunk?

Még a legkisebb, akár száz négyzetméteres kertekben is jól jön egy kerti sütő, ami szinte vonzza kifelé az embert, hiszen közösségi élményt ad, meghívhatunk barátokat, rokonokat, építhetünk mellé egy kis fűmentes teraszt és rakhatunk ki székeket, padokat, asztalt is.
A kerti sütőt az alapján érdemes kiválasztani, hogy milyen gyakori, és mennyire professzionális használatra szánjuk. Ezt érdemes alaposan megfontolni, mert egyáltalán nem olcsó mulatság kicsit is komolyabb verziót vásárolni.
A legegyszerűbb verzió egy egyszerű, kőből vagy téglából épített, kör vagy négyzet alakú falból álló tűztér megépítése. A falak megóvják a középen rakott tüzet az erős széltől, valamint megakadályozzák a tűz terjedését, tehát biztonsági szerepet is betöltenek. A tűztér kombinálható grillező rács, nyárstartó vagy bogrács akasztó felszerelésével, így máris több különféle étel készíthető el rajta, ugyanakkor kizárólag a hangulat kedvéért is gyújthatunk benne tüzet.
Ha ennél komolyabb grillt szeretnénk, akkor vásároljunk egy nagyobb arrébb tolható fém grillkocsit, vagy készítsünk téglából felfalazott, helybe épített változatot. Utóbbit kombinálhatjuk főző- és sütőtérrel, lemezes grillel, fatárolóval és akár valódi, kültéri kemencével is.
Ezzel gyakorlatilag egy külső konyhát építettünk, amit csak annyival nehezebb használni a valódi tűzhelynél, hogy megfelelő lángot illetve parazsat kell létrehozni, fel kell fűteni a kemencét, ez pedig időbe kerül. Cserébe viszont nagyon finom ételeket készíthetünk rajta.
Helyezzünk fölé valamilyen napellenző tetőt, hogy nyáron is kellemes legyen használni, tegyünk mellé egy asztalt, amit munkaasztalként és tálalóként is használhatunk, és néhány széket.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A kötözés és hajtásnevelés

A szőlő hajtásait megfelelő támasz mellett kötözéssel vagy huzalok közé igazítva neveljük. A támasz nélküli …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük