Kezdőlap » Hobbi » Milyen képeket készít a Polaroid z340?

Milyen képeket készít a Polaroid z340?

Egy kamera, ami már nemcsak fotóz és nyomtat, hanem szerkeszt is.
Amikor még nem léteztek digitális fényképezőgépek, az azonnali fotózás bajnoka a Polaroid volt. Elég volt egy kattintás, és pár pillanat múltán már elő is bukkant a gépből a frissen nyomtatott kép, amit hosszan lobogtathattunk, hogy gyorsabban megszáradjon. Aztán persze jött a digitális fényképezés, ami mindehhez annyit tett hozzá, hogy a képeket ma már könnyedén szerkeszthetjük, és szinte tetszőleges számú effektet adhatunk hozzá. A Polaroid Z340 már erre is, arra is képes. Igaz ugyan, hogy nem ez a Polaroid első digitális gépe, de mindenképpen ez az első olyan darabjuk, amelyen nyomtatás előtt egy kis LCD felületű képernyőn megnézheted és szerkesztheted is az elkészült fotókat. A 14 megapixeles képet megvághatjuk, különféle szűrőkkel alakíthatjuk, sőt nyomtatás előtt még keretet is választhatjuk hozzá – vagy egyszerűen csak elmentjük az SD memóriakártyára.
A kamera tinta nélkül nyomtatja a fotókat, és a művelethez különleges ZINK (Zero Ink) papírt használ. Minden lapban három festékkristály-réteg található; sárga, magenta és cián. Ezek a kristályok a precízen adagolt hő hatására aktiválódnak, és megfestik a papírt. A kamera mikrómelegítői több száz apró hőimpulzust bocsátanak ki, s ennek nyomán alakulnak ki a kép színei. Lítium-ionos akkumulátorral működik, és körülbelül 25 db fotót tudunk létrehozni egyetlen töltéssel.
Ez a kis technikai retró – újdonság koránt sem egy olcsó mulatság, az élmény viszont kárpótol.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mire használjuk a maradék csempetörmeléket?

Egy házfelújításnál, pláne házépítésnél nagyon sok csempetörmelék keletkezik, illetve egész maradék csempék is felgyűlhetnek a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük