Kezdőlap » Egészséges életmód » Milyen káros hatásai vannak az elektroszmognak?

Milyen káros hatásai vannak az elektroszmognak?

Biztosan mindannyian hallottuk már ezt a kifejezést: elektroszmog.

De mit is jelent ez? Az elektroszmog az elektromos berendezések által kibocsátott sugárzás. Mi ugyan érzékszerveinkkel nem foghatjuk fel a sugárzást, de erre tervezett mérőműszerekkel megmérhetjük, kimutathatjuk. A tudósok még vitatják, hogy egészségre káros-e vagy sem, de számos kutatás igazolja, hogy a nagyfeszültségű elektromos távvezetékek közelében – tehát, ahol magas az elektromos sugárzás – élő családok gyermekeinél nagyobb eséllyel alakul ki leukémia.

Egy másik kutatás szerint a rendszeres, hosszú ideig történő mobiltelefon-használat növeli az agydaganat keletkezésének kockázatát. Nagymértékű elektromos sugárzásnak lehetünk kitéve: villamos távvezetékek, transzformátorok, stb. közelében.

Milyen káros hatásai vannak a szervezetre?

Rövid távú hatásai: szívbetegségek, légzőrendszeri és dermatológiai rendellenességek, látási és emésztőrendszeri problémák, petefészek-fájdalom, fogantatási nehézségek, stb.

Hosszú távú hatásai: rák, daganatok, gyermekkori leukémia, ideg- és agykárosodás, vetélés, kromoszóma torzulások, stb.

Szervezetünk az elektroszmognak leginkább alvás közben van kitéve, ilyenkor – bár mindig, minden formában és mennyiségben az – a leginkább káros.

Az elektroszmog ellen távolságtartással és árnyékolással védekezhetünk. Bár a technika jó dolog, csak mértékkel, okosan, felelősségteljesen használjuk, ne állandóan. Próbáljuk minél kevesebbszer igénybe venni a mikrót, ne „lógjunk” egész nap a telefonon.

Ez a cikk tájékoztató jellegű, jó lenne, ha minél több ember tisztában lenne a dologgal, és tenne egy kicsit saját, és családja egészségéért. Köszönöm, hogy végigolvasta, remélem, segíthettem.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mesterséges édesítőszerek hálójában

Szerencsére ma már nagyon sokan felismerték, hogy a finomított kristálycukor mértéktelen fogyasztása mennyi betegség forrása …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük