Kezdőlap » Karácsony » Milyen karácsonyi dekoráció készülhet a gyerekek papír hópelyheiből?

Milyen karácsonyi dekoráció készülhet a gyerekek papír hópelyheiből?

Mikor a srácok rájönnek, hogyan készíthetnek papír hópelyheket, akkor akár százat is legyártanak naponta, hiszen ez nagyon érdekes: alig várják, hogy kiderüljön, milyen minta jön ki a vagdosásból. Háztartási szempontból az előnye: nagyon olcsó, mindössze fehér papír és olló kell hozzá, a felhasználásukhoz pedig cellux és esetleg akasztónak való szalagok vagy szaloncukorkampó.
Az egyik legjobb az ablaküvegre, beltéri ajtóra vagy egy üres, de színes hátteret adó falra ragasztani őket.

A különböző formájú és méretű pelyhekből mintákat is kirakhatunk, nagyon izgalmas például karácsonyfa mintára formázni őket az ablaküvegen. Ha nagyon pici a lakás, vagy nagyon nem telik fára, akkor ez simán helyettesítheti a karácsonyfát, hiszen celluxszal felragaszthatóak az „ágakra” a könnyű, színes fém gömbök, vagy más könnyű díszek. Szintén a gyerekekre lehet bízni, hogy kilométernyi hosszúságú papírgyűrű láncokat készítsenek.
Ha egy cérnára a közepüknél fogva felfűzzük a hópelyheket, és több ilyen füzért ragasztunk a plafonra, olyan hatást kelthetünk vele, mintha a lakásban is hullana a hó. Ehhez úgy készítsük a füzéreket, hogy minden pehely felfűzése után a cérnán úgy 10-20 cm-rel feljebb kössünk csomót. Így a pelyhek nem fognak összecsúszni.
Romantikus karácsonyfadíszt készíthetünk a pelyhekből, ha a közepüket kilyukasztva szoknyaként felhúzzuk egy keménypapír balett-táncosnő sziluettre. Formázhatunk belőle királylányt vagy angyalkát is. Dekorálható a pelyhekkel például a gyerekek füzetborítója, tankönyvei is, így az iskolában is biztosított az ünnepi hangulat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk karácsonyi párnát?

Nehéz kényelmes párnát találni üzletekben. Többnyire jól néznek ki, ezzel nincs is baj, viszont fél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük