Kezdőlap » Karácsony » Milyen karácsonyi ajtódíszt készítsünk?

Milyen karácsonyi ajtódíszt készítsünk?

Szélsebesen rohan felénk a Karácsony. Sokan teljes díszbe öltöztetik a házukat a Szeretet Ünnepe tiszteletére. Díszbe öltöztetik az ajtókat is. Még a hazaérkezés öröme is nagyobb, ha elégedetten tudunk tekinteni saját kezűleg készített karácsonyi ajtódíszünkre. Ha kedvünk és időnk van, készíthetünk minden ajtóra egy kis karácsonyi díszítést.
Az ötletek tárháza kimeríthetetlen. Lehetőség van előre elkészített ajtódíszt vásárolni. Ezek között is található meseszép és megfizethető is. Vannak azonban olyan emberek is, akik a saját maguk által készített tárgyakat részesítik előnyben. Ez a cikk nekik ad ötleteket.
Az ajtón nagyon mutatós a hosszú, széles, piros szalagra rögzített fenyőtoboz. A tobozokat le lehet fújni egy kis műhóval. Egy ilyen tobozcsokor akkor mutatós igazán, ha 5-7 darabból áll. A „csokrot” akaszthatjuk egy szegre is, de a ragasztószalag is megtartja.
Másféle ajtódísz lesz a faágacskákból ragasztópisztoly segítségével készített fenyőforma. Erre a „vázra” ragaszthatunk – novemberben még a szabadban is megtalálható – terméseket is a tobozon kívül. Látványos rajta néhány fenyőág is. A fenyő tetejére tehetünk olyan színű masnit, ami harmonizál a díszünk uralkodó színével.
Íme, itt van a díszítéshez néhány termés: csillagánizs, fahéj, szegfűszeg, csipkebogyó, fagyal, madárbirs, stb.
Remekül mutat ajtódíszünkön a karácsonyfadísz is, aggathatunk rá pici gömböket, csengőket, angyalkákat, angyalhajat is.
Ha ez nem egyezik ízlésünkkel, akkor használhatunk citrusfélék szárított szeletelt termését is. Ezek is nagyon látványosak, s az illatuk is fenséges.
Most, hogy már tele vagyunk jobbnál jobb ötletekkel, irány a megvalósítás!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen süteményt süssünk karácsonykor?

A karácsonyi forgatagban szinte soha nem jut idő semmire sem. Ezt néhány okos ötlettel áthidalhatjuk, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük