Kezdőlap » Internet » Milyen kapcsolat alakulhat ki interneten ismerkedve?

Milyen kapcsolat alakulhat ki interneten ismerkedve?

Sokan most azt gondolják, ugyan, abból semmi jó nem sülhet ki, ha interneten ismerkedünk, legyintenek egyet a kezükkel, vagy mosolyognak egyet.
Valamilyen szinten a mai világban már szinte adott, hogy interneten, valamilyen fórumon valamiképp idegenekkel is kapcsolatba kerülünk. Nem szükséges ismerkedési célzattal az oldalon lennünk, akaratlanul is belekerülhetünk ilyen helyzetbe.
Az interneten való megismerés nem egyenértékű a személyes ismeretséggel, de gyakorlatilag megközelítheti azt. Már persze, ha az adott személyek őszintén beszélnek egymással. Sőt, amennyiben gátlásos emberekről van szó, olyan emberekről, akiket zavar a külsejük, vagy bizonytalanok, félénkebbek az átlagnál, szinte ideális lehetőség az ismerkedésre. Ilyenkor nincs a sürgető azonnali megfelelési kényszer, nem szembesül rögtön egy-egy negatív reakcióval. Bizonyos emberek jobban megnyílnak ilyen helyzetben, könnyedebben alakítanak ki kapcsolatokat, amelyek idővel jó barátsággá, esetleg szerelem érzéssé válhatnak. A személyes találka azért szükséges lehet a további folytatáshoz, ha romantikus vonalra lép az ember.
Ám, mi van olyan esetben, ha a kezdődő romantikus kapcsolatunk másik résztvevője, vagy akár mi magunk nem valódi fotót adunk magunkról, a személyünk története csak egy idealizált történet, amelyet szeretnénk élni, és nem vagyunk felvállalni saját életünket? Lehet –e így jövője bárminek is?
Bizonyos, szélsőséges esetben igen. Akiknek más lehetőség nem adódhat az ismerkedésre, vagy kapcsolatra, közösen úgy döntve, marad ilyen keretek között a kapcsolatuk. Igazi érzéseket megélhetnek, szerethetnek, sírhatnak és nevethetnek együtt.
És bármilyen hihetetlen, az interneten ismerkedők között igen sok végződik házassággal is, stabil és boldog véggel. Az internet nem csak eltávolítja egymástól – a való világtól- az embereket, néha közelebb hozza őket egymáshoz, ami a való életben sokszor igen nehéz.
Nem úgy kell az internet adta ismerkedésre gondolni, mint egy kétségbe esett tettre, hanem egy lehetőségre, ami legalább olyan esélyt ad a boldogság megtalálására, mint a világban, ami körül vesz minket.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A Yahoo és a gyűlöletbeszéd

A Yahoo! egy olyan internetes portál, ahol sokféle tartalom és szolgáltatás elérhető, megtalálható – többek …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük