Kezdőlap » Egészséges életmód » Milyen jótékony hatása van a kovaföldnek testünkre?

Milyen jótékony hatása van a kovaföldnek testünkre?

A kovaföld egy őskori lerakódásból keletkezett természetes anyag, megkövesedett váza a elhalt egysejtűeknek, vagyis a kovamoszatoknak.
Többféle természetes ásványi anyagot tartalmaz, többek között: magnézium, kalcium, kálium, nátrium, vas van benne. Ezen kívül számos nyomelem, például szilícium, titán, bór, mangán, réz, cink.
Legnagyobb mennyiségben szilícium található meg benne, ami az emberi kötőszövetekben dúsul fel. Erős vízkötő képességénél fogva a kötőszövet sejtjeinek keménységét, szilárdságát és rugalmasságát biztosítja, továbbá hasznos a haj, a bőr és a köröm egészségének szempontjából. Szervezetünknek folyamatosan szilíciumpótlásra van szüksége: a csontképzéshez, a fogzáshoz, az ízületi porcok rugalmasságának megtartásához. A szilícium elősegíti a kalciumfelszívódását, és a csontsejtekben való hasznosulását, továbbá megakadályozza a kalcium más szövetekben történő felhalmozódását, azaz a meszesedést.
Az ember napi szilíciumigénye 20-30 milligramm. Igazán sok szilíciumot a zabliszt és a búzakorpa tartalmaz, de kiemelkedő mennyiséget rejt magában a köles, a burgonya, a zöldbab, a cékla és a spenót is.
Tudományos vizsgálatok támasztják alá, hogy a kovaföld páratlan méregtelenítő hatással rendelkezik, teljesen kitisztítja a bélrendszert, az anyagcsere, és a tápanyagok felszívódását drasztikus mértékben javítja, ezáltal a fizikai-szellemi teljesítményt is növeli.

Napjainkban már több olyan kozmetikai termék is létezik, amely nagymértékben tartalmaz kovaföldet, illetve kovavasat (arcradír, hidratáló- és ránctalanítókrém, arclemosók). Ezek használata különösen előnyös a problémás és érzékeny bőr kezelésére, allergiás, pattanásos, irritált, vagy ráncosodásra hajlamos bőrtípusok ápolására, mivel a kovaföld hidratálja a bőrt és pótolja az elveszett ásványi anyagokat.

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan hat a szervetere a krill olaj?

A krill olajat nem rég óta kezdték alkalmazni a természet gyógyászatban, régebben még nem ismerték …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük