Kezdőlap » Szilveszter » Milyen a jó szilveszteri smink?

Milyen a jó szilveszteri smink?

A szilveszteri buli előtt mindenképpen érdemes kisminkelni magunkat. Idén a legmenőbb színek lesznek kék, lila, ezüst és persze a csillám. Mielőtt sminkelni kezdenénk érdemes egy alapos bőrradírozást aztán egy üdítő arcpakolást és persze a hidratálás. Ez után jöhet a megfelelő színű krémalapozó, figyeljünk oda, hogy a bőrszínünkhöz megfelelőt válasszunk, vagy már lehet kapni bőrszínhez igazodó alapozókat is.
Miután megvan a megfelelő színű krémalapozó nincs más dolgunk, mint egyenletesen felvinni az arcunkra, igyekezzünk mindenhova ugyan annyit tenni. A korrektor segítségével eltüntethetjük a makacs bőrhibáinkat, ha van. A szemeid alá tegyél szemhéjpúdert, matt színűt. Ezek után következik a smink, először is egy világos lila szemhéjpúderrel kezdünk, csak egy keveset teszünk a mozgatható szemhájunkra, csak oda és a szemhéjunk külső részében kissé felerősítjük, így már láthatóak a macskaszem vonalai. Aztán sötétkékkel vagy sötétlilával kiemeljük a külső szemzugát. A szempillák széleit emeljük ki, inkább azt a részt göndörítsünk fel és emeljük ki. A sötét színek felvitelekor jobban tesszük, ha ecsettel dolgozunk, így szépen fokozatosan összeolvaszthatjuk a két színünket. Következik a belső szemzug kifestése erre a célra inkább valami világosabb rózsaszín fele meg, fessük ki a belső rész és a szempillák alatti részt is vékonyan. A nagyon csillámos szemfesték idén nem lesz divatba, viszont a külső szemzugra és és a szempillák tövébe tehetünk egy kis selyemfényű csillámot.
Még jobban kiemelni a szemünket úgy tudjuk, ha teszünk még szemfestéket is, lehet sötétlila (már akinek jól áll) vagy feketét, az utóbbi igen jól megy a lilához. Az ajkunkra ne tegyünk nagyon feltűnő rúzst, inkább valami halvány rózsaszínt vagy sima szájfényt. Ezzel a sminkkel garantáltam te leszel az est fény pontja!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan szervezzünk otthon szilveszteri partit?

Röviden: vendéglista, ételek, italok – alkoholos és alkoholmentes, hangulat – zene, fények, lampionok, esetleges házirend, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük