Kezdőlap » Családi élet » Milyen a jó babysitter

Milyen a jó babysitter

Könnyű lenne felsorolni mindazokat a tökéletességeket, amelyeket együtt szeretnénk látni abba a személyben, akire a gyermekünket rábízzuk, de ha végül rákerül a sor, hogy adott hétköznapi emberek közül válasszunk, el kell döntenünk, hogy mégis melyek a legszükségesebb tulajdonságok, amelyekkel az illetőnek rendelkeznie kell.

A legfontosabb a természete. Legyen a gyermekkel szemben gyengéd, megértő, nyugodt, értelmes, magabiztos. Szeresse a gyermeket, anélkül, hogy agyonkényeztetné. Tudjon vele bánni, zsörtölődés vagy fölösleges szigorúság nélkül. Más szóval, derűsen kezelje a gyermeket. Jó, ha a vele való ismerkedésnél a gyermek is velünk van. Az illetőt a gyermekkel szembeni önkéntelen megnyilvánulásaiból jobban megismerhetjük, mint a szavaiból. Óvakodjunk a mérges, eleve szemrehányó, humorérzék nélküli személyektől, akik tele vannak könyvszagú elméletekkel.

A leggyakrabban elkövetett hiba az, hogy a szülők rendszerint tapasztalt gyerekgondozónőt keresnek. Természetes, hogy jobb érzés a gyermeket olyan valakinek a gondjaira bízni, aki tudja, mit kell csinálni bélhurut vagy gégehurut esetén. De a betegség kivételes esemény a gyermek életében. A mindennapok órái jobban számítanak. Jó dolog a tapasztalat és gyakorlat akkor, ha megfelelő egyéniséggel párosul. Ha valakinek rossz a természete, akkor hiába van akármilyen szakértelme. A tisztaság és lelkiismeretesség többet ér, mint a szakmai tapasztalat. Gyermekgondozónak megfelelőbb az, aki kicsit túlságosan aprólékos, mint az, aki könnyedén veszi a dolgokat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan legyünk jó szülők, ha gyermekünk tízen nyolc éves lett?

Minden szülő eléri egyszer, hogy gyermeke betöltse a tizen nyolcadik élet évét. Vége a kamaszkornak …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük