Kezdőlap » Baba-mama » Milyen a jó apa a családban?

Milyen a jó apa a családban?

Sokan elsiklanak ezen dolgok felett, hogy vajon milyen is a jó apa?! Természetesen úgy gondolom, tökéletes apa, anya család vagy élettársi kapcsolat nincs. Mint ezek felsorolásából most az apát vesszük. Örömmel néznek fel azokra a családokra, ahol látják , hogy az apa kiveszi mindenből a részét.
Egy jó apának sokat kell dolgoznia azon hogy ezeket a szavakat rá lehessen mondani.
Elsősorban egy férfinak a dolga hogy szeresse a feleségét, azt a nőt akit maga mellé párul fogadott.
Ha már a nő megajándékozza a férfit egy gyermekkel, utána már a férfiből apa lesz és ezáltal kialakulnak az értékek a családban.
Az apának a legfontosabb dolog amit tennie kell, hogy tiszteli a feleségét, a gyermekét és önmagát is.
Minden egyes alkalommal amikor a gyermeke szól hozzá és mond valamit, akkor nem küldi el hanem meghallgatja a gyermek mondani valóját.
Az egyik legfontosabbak közé tartozó dolog az, hogy példát mutat a gyermekeinek. becsületességre, tisztességre, udvariasságra tanítja az édesanyával együtt.
Ha a gyermeknek szüksége van a segítségre, legyen az akár játékban, tanulásban az apa kiveszi a részét és ott van a gyermeke mindennapi életében. pl.: ha a gyermeknek akár fociedzése van akkor együtt mennek edzésre, vagy esetleg szülői értekezlet van az apuka is bátran be mer ülni az édesanyák közé.
Végül segít a jó apa a feleségének, a gyermeknevelésből kiveszi a részét. Együtt hozzák meg a fontosabb dolgokat a gyermek nevelésével kapcsolatban, közösen hoznak létre szabályokat, büntetéseket illetve jutalmakat a gyermek számára.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen környezet a legjobb a gyereknevelésre?

A gyerekneveléshez nem feltétlenül kell lakóhelyet váltanunk, de a lakás, nem biztos, hogy elegendő teret …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük